Odprta Kuhinja

Odlična jajčna omleta z bučkami

ni podpisa
Odpri galerijo
A+   A-
Tako je dobra, da bo v ponvi vsak dan. Jajčna omleta je primerna za zajtrk, kosilo, večerjo, narezana na trikotnike pa tudi za piknike in vrtne zabave.


Nekateri že imate svoje prve bučke, drugi pa se moramo ponje odpraviti na tržnico ali v trgovino. Da boste pripravljeni, ko jih bo na vašem vrtu toliko, da ne boste vedeli, kam z njimi, smo tukaj pripravili več kot 40 receptov za pomoč pri kuhi. Našli boste polnjene bučke, pečene na žaru, v solati, juhi, tudi vložili smo jih in skrili v kolače ter peciva. Tokrat pa smo si prve in najslajše popekli kar z jajci v nekoliko grškem stilu. Ta zares dobra jajčna omleta je namreč narejena s sirom feta.

Sestavine



  • 500 g mladih bučk

  • 6 jajc

  • 2 žlici kisle smetane

  • 2 stroka česna

  • 150 g sira feta

  • šopek svežih zelišč (origano, timijan, peteršilj, bazilika)

  • sol (bodite pazljivi, saj je slana že feta)

  • poper, muškatni orešček


Priporočamo še: Presenečeni boste, kako ta sestavina izboljša stepeno smetano

Priprava


1. Pečico segrejemo na 200 stopinj.

2. Bučke operemo, očistimo in narežemo na tanke rezine. Zelišča nasekljamo.

3. Jajca in kislo smetano stepemo ter dodamo sol, poper, muškatni orešček in nasekljana zelišča.

4. V ponvi segrejemo olje in na njem popečemo rezine bučk, večkrat jih obrnemo. Dodamo nasekljani česen.

5. Dolijemo razžvrkljana jajca, enakomerno porazdelimo po ponvi in počakamo, da se zgosti.

6. Feto s prsti nadrobimo. Razporedimo jo po omleti in pečemo toliko časa, da se omleta obarva zlato rjavo. Da zgornji del zakrkne, si pomagamo s pokrovko ali pa omleto obrnemo s pomočjo krožnika, jo prestavimo nazaj v ponev in spečemo še na drugi strani.

7. Narežemo na kose in postrežemo.
Ali deluje? VIDEO: Nov trik za lupljenje česna, ki je obnorel splet

Fotografija je simbolična: elena_hramowa/ Getty Images
Datum Objave: 10.7.2023 ob 18:07

Več iz te teme:

brezmesne jedijajcabučkefetaomleta

Naročite se na e-novice:

Odprta kuhinja
Odprta kuhinjaAvtor na portalu Odprta kuhinja