Odlična jajčna omleta z bučkami
Odpri galerijo
A+ A-
Tako je dobra, da bo v ponvi vsak dan. Jajčna omleta je primerna za zajtrk, kosilo, večerjo, narezana na trikotnike pa tudi za piknike in vrtne zabave.
Sestavine
- 500 g mladih bučk
- 6 jajc
- 2 žlici kisle smetane
- 2 stroka česna
- 150 g sira feta
- šopek svežih zelišč (origano, timijan, peteršilj, bazilika)
- sol (bodite pazljivi, saj je slana že feta)
- poper, muškatni orešček
Priporočamo še: Presenečeni boste, kako ta sestavina izboljša stepeno smetano
Priprava
1. Pečico segrejemo na 200 stopinj.
2. Bučke operemo, očistimo in narežemo na tanke rezine. Zelišča nasekljamo.
3. Jajca in kislo smetano stepemo ter dodamo sol, poper, muškatni orešček in nasekljana zelišča.
4. V ponvi segrejemo olje in na njem popečemo rezine bučk, večkrat jih obrnemo. Dodamo nasekljani česen.
5. Dolijemo razžvrkljana jajca, enakomerno porazdelimo po ponvi in počakamo, da se zgosti.
6. Feto s prsti nadrobimo. Razporedimo jo po omleti in pečemo toliko časa, da se omleta obarva zlato rjavo. Da zgornji del zakrkne, si pomagamo s pokrovko ali pa omleto obrnemo s pomočjo krožnika, jo prestavimo nazaj v ponev in spečemo še na drugi strani.
7. Narežemo na kose in postrežemo.
Ali deluje? VIDEO: Nov trik za lupljenje česna, ki je obnorel splet
Fotografija je simbolična: elena_hramowa/ Getty Images
Datum Objave: 10.7.2023 ob 18:07