Odlična jajčna omleta z bučkami

Tako je dobra, da bo v ponvi vsak dan. Jajčna omleta je primerna za zajtrk, kosilo, večerjo, narezana na trikotnike pa tudi za piknike in vrtne zabave.

Nekateri že imate svoje prve bučke, drugi pa se moramo ponje odpraviti na tržnico ali v trgovino. Da boste pripravljeni, ko jih bo na vašem vrtu toliko, da ne boste vedeli, kam z njimi, smo tukaj pripravili kar 20 receptov za pomoč pri kuhi. Našli boste polnjene bučke, pečene na žaru, v solati, juhi, tudi vložili smo jih in skrili v kolače ter peciva. Tokrat pa smo si prve in najslajše popekli kar z jajci v nekoliko grškem stilu. Ta zares dobra jajčna omleta je namreč narejena s sirom feta.

Sestavine

– 500 g mladih bučk 
– 6 jajc 
– 2 žlici kisle smetane
– 2 stroka česna 
– 150 g sira feta 
– šopek svežih zelišč (origano, timijan, peteršilj, bazilika)
– sol (bodite pazljivi, saj je slana že feta)
– poper, muškatni orešček

Priporočamo še: Presenečeni boste, kako ta sestavina izboljša stepeno smetano

Priprava

1. Segrejte pečico na 200 stopinj.

2. Bučke  operite, očistite in narežite na tanke rezine.

3. Stepite jajca  in kislo smetano ter dodajte sol, poper in muškatni orešček.

4. V ponvi segrejte olje in na njem popecite rezine bučk, večkrat jih obrnite. Dodajte nasekljan česen .

5. Dolijte razžvrkljana jajca, enakomerno porazdelite po ponvi in počakajte, da se zgosti.

6. Feto  s prsti nadrobite. Razporedite jo po omleti in pecite v vroči pečici 7 do 10 minut, da se omleta obarva zlato rjavo.

7. Narežite na kose in postrezite.

Ali deluje? VIDEO: Nov trik za lupljenje česna, ki je obnorel splet
Novo: FOTO: Pokukajte v nov šik lokal v Mariboru s točilnim pultom iz strešne kritine
VIDEO: Zakaj sem magnet za komarje?

Fotografija je simbolična: Getty Images

Mateja Delakorda
Mateja Delakorda

Kuhanje, to so moji trenutki! Zvok sekljanja, cvrčanje olja, vonjave iz pečice, na mizi pa cvetlice.

Objava še nima komentarja.

Comments are closed