Odlična kumarična solata s kislo smetano

Ohlajena in kremasta solata, polna okusa in hrustljavih kumaric, se odlično prileže ob vsakem poletnem kosilu.

Kumarična solata je te dni pogosto na mizi, tako pripravljena pa bo pravi hit. Rdeča čebula, sveži koper, česen in kisla smetana so povsem običajne sestavine, ki še kako izboljšajo poletno zelenjavno jed. Količine zadostujejo za 2 do 3 osebe.

Sestavine

  • 2 kumari
  • 1 žlička soli
  • 1/2 rdeče čebule, narezane na kolobarje
  • 1 nasekljan strok česna
  • 3/4 skodelice kisle smetane
  • 2 žlici jabolčnega kisa
  • 2 žlički nasekljanega kopra
  • 1 žlička sladkorja (ali drugega sladila)
  • 1 žlička črnega popra

Priprava

1. Pekač obložite s papirnato brisačo ali bombažno krpo.

2. Kumare narežite na tanke rezine, jih položite na prej obložen pekač s papirnatimi brisačami, jih posolite in počakajte 30 minut, da bo iz njih odtekla voda.

3. Kumare, čebulo in česen pomešajte v večji posodi za solate.

4. Pripravite polivko: v majhni posodi zmešajte kislo smetano, koper, sladkor in poper.

5. Prelijte jo čez kumare, dobro pomešajte in takoj postrezite.

Namig: Koper lahko nadomestite s perjem koromača, kislo smetano pa z grškim jogurtom. Solata bo še boljša, če ji boste dodali trdo kuhana jajca.
Priporočamo še: Tedenski jedilnik: kosila, ki jih morate skuhati avgusta

Fotografija: Brent Hofacker/Getty Images

 

Mateja Delakorda
Mateja Delakorda

Kuhanje, to so moji trenutki! Zvok sekljanja, cvrčanje olja, vonjave iz pečice, na mizi pa cvetlice.

Objava še nima komentarja.

Comments are closed