Odprta Kuhinja

Odlične bučke v kisu

Odpri galerijo
A+   A-
Tako si bučke shranimo še za pozimi.


Sestavine


- 3 kg bučk
- 1 zvrhana žlica soli
- 3-4 žlice sladkorja
- 1,5 l vode
- 0,5 l kisa za vlaganje
- lovorov list
- list vinske trte
- vejica šetraja
- kobul koprca
- 1 žlička popra
- 7 malih očiščenih čebulic
- 3 stroki očiščenega česna
- 3 žličke gorčice
- 7 kozarcev po 720 ml
Preberite tudi: Tegobe vlaganja: Polniti v stare kozarce in s starimi pokrovčki?

Priprava


1. Bučke očistimo, po potrebi razrežemo. Če so zelo majhne in se jih še drži cvet, ga lahko pustimo. Vodo, kis, sladkor in sol zmešamo in prevremo. Pustimo, da se malo ohladi.

2. Medtem v kozarec naložimo vse začimbe in jih napolnimo z bučkami. Zalijemo s tekočino in dobro zapremo. Pasteriziramo pri 85 °C od 70 do 80 minut, odvisno od temperature kisa. Enako vlagamo kumarice. Količino sladkorja prilagodimo svojemu okusu.
Priporočamo še: Recept za vložene kumare, ki navduši

Recept: Mateja Reš
Fotografija je simbolična: Getty Images
Datum Objave: 5.8.2019 ob 09:08

Več iz te teme:

bučkebučke v kisu

Naročite se na e-novice:

Odprta kuhinja
Odprta kuhinjaAvtor na portalu Odprta kuhinja