Odlične bučke v kisu

Tako si bučke shranimo še za pozimi.

Sestavine

– 3 kg bučk
– 1 zvrhana žlica soli
– 3-4 žlice sladkorja
– 1,5 l vode
– 0,5 l kisa za vlaganje
– lovorov list
– list vinske trte
– vejica šetraja
– kobul koprca
– 1 žlička popra
– 7 malih očiščenih čebulic
– 3 stroki očiščenega česna
– 3 žličke gorčice
– 7 kozarcev po 720 ml

Preberite tudi: Tegobe vlaganja: Polniti v stare kozarce in s starimi pokrovčki?

Priprava

1. Bučke očistimo, po potrebi razrežemo. Če so zelo majhne in se jih še drži cvet, ga lahko pustimo. Vodo, kis, sladkor in sol zmešamo in prevremo. Pustimo, da se malo ohladi.

2. Medtem v kozarec naložimo vse začimbe in jih napolnimo z bučkami. Zalijemo s tekočino in dobro zapremo. Pasteriziramo pri 85 °C od 70 do 80 minut, odvisno od temperature kisa. Enako vlagamo kumarice. Količino sladkorja prilagodimo svojemu okusu.

Priporočamo še: Recept za vložene kumare, ki navduši

Recept: Mateja Reš
Fotografija je simbolična: Getty Images

Odprta kuhinja
Odprta kuhinja

Portal za dnevni odmerek kulinaričnega navdiha.

Objava še nima komentarja.

Comments are closed