Odlični čokoladni piškoti, polnjeni z nutello

Piškoti z nutello.

Danes pečemo piškote za tiste čokoholike, ki obožujejo nutello. Z njo jih bomo namreč napolnili in tako ob ugrizu uživali v različnih teksturah.

Če imate radi čokolado, se verjetno težko uprete tudi nutelli. Lešnikov namaz, ki ga obožujemo že nekaj desetletji, pa je odličen tudi v piškotih. Danes bomo pripravili čokoladne kukije, ki so polnjeni z žlicami te pregrešne čokoladno lešnikove kreme. To bomo storili tako, da bomo nutello najprej po porcijah zamrznili, nato pa jo nadevali v piškote.

Med peko se bo lešnikov namaz stopil in ko bomo ugriznili v pečen piškot, se bo iz njega pocedila topla nutella. Si lahko zamislite še kaj boljšega? Predlagamo, da se kar lotimo priprave tele čokoladne dekadence.

Priporočamo še: VIDEO: Najpreprostejši piškoti iz treh sestavin, ki se kar topijo v ustih

Sestavine

  • 12 čajnih žlic nutelle
  • 115 g surovega masla na sobni temperaturi
  • 90 g rjavega sladkorja
  • 50 g sladkorja v prahu
  • 1 čajna žlička vaniljevega ekstrakta
  • 1 veliko jajce
  • 140 g navadne moke
  • 1/2 čajne žličke sode bikarbone
  • 1 čajna žlička koruznega škroba
  • 40 g kakava v prahu
  • 1 velika žlica mleka

Priprava

1. Pekač obložite s papirjem za peko. Nanj naložite 12 čajnih žličk nutelle, ki naj bodo med seboj oddaljene vsaj dobra dva centimetra. Vse skupaj porinite v zamrzovalnik in tam pustite vsaj 30 minut.

2. Nato s papirjem za peko obložite še dva velika pekača.

3. V posodi zmešajte sladkorja in maslo ter miksajte, dokler zmes ne postane kremasta. Dodajte vaniljo in jajce in zopet zmiksajte.

4. Dodajte moko, sodo bikarbono, koruzni škrob in kakav ter mešajte, dokler zmes ne postane enotna. Če je malce gosta, dodamo še žlico mleka.

4. Pečico segrejte na 180 stopinj Celzija ali 160 stopinj Celzija z ventilacijo.

5. Iz zamrzovalnika vzemite zamrznjene porcije nutelle in začnite oblikovati piškote. Z žlico zajemite maso za piškote in jo nežno sploščite na obloženem pekaču. Na vrh postavite porcijo nutelle, ki jo pokrijete z žlico mase za piškote. Vse skupaj v rokah povaljajte v kroglico. Ponavljajte postopek, dokler ne porabite vse nutelle in mase za piškote.

6. Piškote postavite v pečico za 10 minut, nato pa jih zložite na rešetko, da se malce ohladijo in postrezite.

Preberite še: Kultne jedi: paneton

Fotografija: Getty Images

Eva Natlačen
Eva Natlačen

Kuhinja je zame prostor, kjer se med kuhanjem lahko popolnoma sprostim in odklopim od sveta, obenem pa odlična kulisa za sproščeno druženje.

Objava še nima komentarja.

Comments are closed