Odprta Kuhinja

Omleta z nutello in jagodami

ni podpisa
Odpri galerijo
A+   A-
Vitka postava bo pač malo počakala. Če želimo zbrane na kosilu ultimativno pocrkljati, jim za konec postrezimo puhasto biskvitno omleto, nadevano z nutello, stepeno smetano in jagodnimi kockami. Ni šans, da ostane kdo ravnodušen pri takem posladku.


Recept za štiri omlete

Biskvit

  • 3 jajca

  • 40 g sladkorja

  • 40 g moke

  • vrečka vaniljevega sladkorja

  • lupinica 1 limone

  • ščepec soli


Nadev

  • nutella

  • 200 ml sladke smetane

  • 200 g jagod


Drugo

  • sladkor v prahu


Priprava


1. Najprej se lotimo biskvita: pečico segrejemo na 180 stopinj. Ubijemo jajca in ločimo beljake od rumenjakov. Prvim dodamo ščep soli in jih stepamo do čvrstih vršičkov.

2. Rumenjake penasto stepemo s sladkorjem in vaniljevim sladkorjem. Sneg s spatulo primešamo k rumenjakovi peni. K zmesi nato presejemo moko in dodamo nastrgano lupinico ene limone. Vse skupaj premešamo s spatulo.

Na pekač postavimo list papirja za peko in nanj nanesemo 4 približno enako velike kroge biskvitne mase.

Pekač postavimo v pečico in počakamo 5–8 minut, da se biskviti spečejo.

Še vroče prepognemo in pustimo, da se tako ohladijo.

Nadev: jagode narežemo na majhne kocke. Sladko smetano stepemo.

Spodnjo notranjo stran omlete obilno premažemo z nutello. Po njej nabrizgamo stepeno smetano. Po smetani posujemo jagodne koščke.

Omlete na koncu posujemo s sladkorjem v prahu, porišemo s segreto nutello in postrežemo.
Priporočamo še: Nedeljska sladica: Raffaello ledeni veter z jagodami
Datum Objave: 25.3.2022 ob 10:03

Več iz te teme:

smetanajagodeomletanutella

Naročite se na e-novice:

Midva Kuhava
Midva kuhavaSva Tjaša Vede in Blaž Mikuljan. Kulinarika je področje, v katerem se najraje zadržujeva. Naj gre za zadovoljno prežvekovanje po oštarijah, navdušeno kulinarično brskanje med potepanjem ali pa usklajeno ustvarjanje na domačem kuharskem bojišču – vedno sva v nizki preži za novimi sestavinami, postopki in načini priprave jedi. Sva totalno nasprotje od tradicionalistov. Priprava tradicionalnih jedi ostaja domena najinih babic, saj jih povsem obvladata, z njimi pa naju tudi z veseljem razvajata. Ko pa se midva spraviva na tradicionalen recept, ga pošteno začiniva v svojem slogu. Sledite nama lahko na blogu midvakuhava.si.