Omleta z nutello in jagodami
Odpri galerijo
A+ A-
Vitka postava bo pač malo počakala. Če želimo zbrane na kosilu ultimativno pocrkljati, jim za konec postrezimo puhasto biskvitno omleto, nadevano z nutello, stepeno smetano in jagodnimi kockami. Ni šans, da ostane kdo ravnodušen pri takem posladku.
Biskvit
- 3 jajca
- 40 g sladkorja
- 40 g moke
- vrečka vaniljevega sladkorja
- lupinica 1 limone
- ščepec soli
Nadev
- nutella
- 200 ml sladke smetane
- 200 g jagod
Drugo
- sladkor v prahu
Priprava
1. Najprej se lotimo biskvita: pečico segrejemo na 180 stopinj. Ubijemo jajca in ločimo beljake od rumenjakov. Prvim dodamo ščep soli in jih stepamo do čvrstih vršičkov.
2. Rumenjake penasto stepemo s sladkorjem in vaniljevim sladkorjem. Sneg s spatulo primešamo k rumenjakovi peni. K zmesi nato presejemo moko in dodamo nastrgano lupinico ene limone. Vse skupaj premešamo s spatulo.
Na pekač postavimo list papirja za peko in nanj nanesemo 4 približno enako velike kroge biskvitne mase.
Pekač postavimo v pečico in počakamo 5–8 minut, da se biskviti spečejo.
Še vroče prepognemo in pustimo, da se tako ohladijo.
Nadev: jagode narežemo na majhne kocke. Sladko smetano stepemo.
Spodnjo notranjo stran omlete obilno premažemo z nutello. Po njej nabrizgamo stepeno smetano. Po smetani posujemo jagodne koščke.
Omlete na koncu posujemo s sladkorjem v prahu, porišemo s segreto nutello in postrežemo.
Priporočamo še: Nedeljska sladica: Raffaello ledeni veter z jagodami
Datum Objave: 25.3.2022 ob 10:03