Orehova torta s kavno kremo

Namesto skodelice kave si lahko kak dan privoščimo tudi – kavno torto.

Videti je zapleteno, ampak v resnici ni. Za pekač premera 21 cm.

Sestavine

– 150 g moke
– 80 g mletih orehov
– 2 žlički pecilnega praška
– 120 g sladkorja + 1 žlica
– 3 jajca
– 100 g jogurta
– 40 g stopljenega masla + 1 žlica za pekač
Krema
– 5 žlic + 2 dl sladke smetane
– 2 žlički prave kave (po želji instant)
– 100 g maskarponeja
– 2 žlici sladkorja v prahu

Priprava

1. Pekač namastimo z maslom in posujemo z drobtinami. Ali pa na dno položimo peki papir.

2.Moko zmešamo z mletimi orehi in pecilnim praškom.

3. Iz beljakov in žlice sladkorja stepemo trd sneg in ga postavimo na stran. Rumenjake in 120 g sladkorja penasto umešamo. Dodamo jogurt in stopljeno maslo, nato počasi vmešamo moko z orehi in pecilnim praškom. Na koncu previdno vmešamo še sneg.

4. Pečemo pri 180 stopinjah približno 25–30 minut.

5. Pečeno testo ohladimo.

6. Za kremo v manjšem lončku skoraj do vretja segrejemo 5 žlic nestepene sladke smetane in vmešamo 2 žlički kave. Precedimo skozi cedilce in ohladimo.

7. V večji posodi zmešamo 2 dl sladke smetane, maskarpone in sladkor v prahu.

8. Med stepanjem dodajamo pripravljen kavni ekstrakt.

9. Kremo namažemo po biskvitu in jo potresemo s temno čokolado. mesto skodelice kave si lahko kak dan privoščimo tudi – kavno torto. Videti je zapleteno, ampak v resnici ni. Za pekač premera 21 cm.

Poizkusite še: Pomladna solata

Recept in fotografija: Ana Bulat

Odprta kuhinja

Portal za dnevni odmerek kulinaričnega navdiha.

Objava še nima komentarja.

Comments are closed

Delo Časopisno založniško podjetje d.o.o.
Likozarjeva ulica 1
1000 Ljubljana