Odprta Kuhinja

Paradižnikova omaka: trik z baziliko kraljice testenin

Odpri galerijo
A+   A-
Če kdaj, je avgust pravi čas, da se poglobimo v kuhanje najboljše paradižnikove omake, saj je zrelost paradižnika na vrhuncu.


Špageti in paradižnikova omaka. Italijanska klasika, ki je v svoji preprostosti izpiljena do potankosti. Tukaj gre za malenkosti, ki se seštejejo in nas pripeljejo do tistega pravega rezultata. To še kako ve Nadia Munno, avtorica knjižnih uspešnic o testeninah, ki je na instagramu poznana kar kot prava kraljica testenin in tako tudi poimenovana The Pasta Queen. Poglobili smo se v njene objave in izluščili ključne informacije.
Še preden se lotite kuhanja, priporočamo: Poglejte, kako se paradižnikovega olupka znebi eden najbolj priznanih chefov na svetu

Prvi korak do popolne omake, pokaže Munnova, so vsekakor paradižniki. Tem odstrani semena, saj prinašajo dodatno kislino, in olupke, ki preprečijo svilnat rezultat.

Trenutek, v katerem uporabi baziliko, je za nas pravo presenečenje in mnogi menijo, da je napaka. Vemo, da nežne in aromatične lističe v jedi natrgamo ob koncu kuhanja, ona pa po to zelišče v lonec doda že prej. Za pripravo prave italijanske paradižnikove omake se v oljčnem olju najprej pocvre cel strok ali dva česna, saj se bo tako maščoba navzela tistega dela česnovih not, ki bodo ravno prav oplemenitile omako, to pa je tudi pravi čas, da poleg nežno pocvremo še baziliko. S ščepom soli. Sledijo pretlačeni paradižniki brez olupka in semen.

Zdaj pa še zadnji korak in po besedah Munnove prav tako pomemben: Omaka bo dobra, če se bo lepo povezala s testeninami. Zato jih drugi polčas kuha kar v omaki.

Ponudi s parmezanom in svežimi listi bazilike.Preberite tudi: Kaj jesti, kaj piti: Beograd

Naslovna fotografija: Anna_Shepulova/Getty Images
Ona.je: Ideja za izlet: Naredimo si drugačen dan. V Ljubljani
Datum Objave: 15.8.2023 ob 08:08

Več iz te teme:

paradižnikšpagetiparadižnikova omaka

Naročite se na e-novice:

Mateja Delakorda
Mateja DelakordaKuhanje, to so moji trenutki! Zvok sekljanja, cvrčanje olja, vonjave iz pečice, na mizi pa cvetlice.