Odprta Kuhinja

Pašta v enem loncu

Odpri galerijo
A+   A-
Čeprav je priprava zelo preprosta, je jed izjemno okusna.



Pašta v enem loncu oziroma one pan pasta je zaslovela, ko jo je objavila znana ameriška tele-vizijska osebnost Martha Stewart. Gre za poseben način priprave testenin: vse sestavine hkrati položimo v posodo in jih skuhamo. Čeprav je postopek priprave jedi zelo preprost, ni jed prav nič manj okusna, ravno nasprotno. Alenka Košir je pripravila recept za enostavne testenine, sestavine pa mirne duše prilagodite svojemu okusu, uporabite različno zelenjavo, ki je v tem času ne primanjkuje, denimo bučke, jajčevce, paprike, pa seveda paradižnik ... Okrasite s svežimi lističi bazilike in sesekljanim peteršiljem.

Sestavine
(za 4 osebe)


- 400 g špagetov
- 400 g češnjevega paradižnika
- 150 g šitake gobic
- 6 špargljev
- 1 rdeča čebula
- 4 stroki česna
- oljčno olje
- 50 g masla
- 1 žlička soli
- cca. 1 l vode
- bazilika
- poper
- parmezan

Priprava


1. V posodo damo špagete, na trakce narezano čebulo, prepolovljen češnjev paradižnik, na lističe narezan česen, baziliko, na lističe narezane gobice in šparglje. Popopramo, posolimo in dodamo približno liter vode ter malo oljčnega olja.

2. Zavremo in mešamo, da se sestavine lepo premešajo med seboj.

3. Na zmerni temperaturi kuhamo (brez pokrovke) od 10 do 14 minut oziroma tako dolgo, da se testenine skuhajo in da večina tekočine povre.

4. Za bolj maslen okus na koncu dodamo še košček masla. Postrežemo še vroče z naribanim parmezanom. Naj vam tekne!

Preberite še: Fuži s pekočo zelenjavno omako in kislo smetano

Datum Objave: 24.7.2017 ob 07:07

Več iz te teme:

kosilohitro in enostavnoparadižnikreceptšitakeAlenka Koširšpageti v enem loncuone panone pan dish

Naročite se na e-novice:

Odprta kuhinja
Odprta kuhinjaAvtor na portalu Odprta kuhinja