Odprta Kuhinja

Pašteta z bukovim ginom

A+   A-
Zaradi obilice vlaknin, ki jih vsebujejo bukovi listi, so priporočljivi za urejanje prebave. Hkrati vsebujejo antioksidante iz skupine karotenoidov in so kakovostna in priporočljiva izbira za vnos vitamina C in vitaminov B.



To pašteto postrežemo na posteljici iz bukovih listov, skupaj s čemaževimi popki z dolgimi peclji. Najboljši so fermentirani ali pa popečeni na olju, lahko tudi surovi – takšni imajo močan okus po čemažu.

Sestavine


- 500 g jeter
- 2 čebuli
- ščepec majarona
- sol in poper
- 0,5 dl bukovega gina

Priprava


1. Na ponvi popražimo čebulo do zlato rumene barve, jo nato odmaknemo ob rob ponve in popražimo še jetrca, ki smo jih narezali na manjše koščke. Jetrca pražimo samo 5 minut, da ohranijo mehkobo.

2. Praženo čebulo in jetrca stresemo v blender, dodamo majaron, poper, sol in bukov gin. Vse skupaj zmešamo do gladkega.
Priporočamo: Kulinarični pobeg: Roxanich

Fotografija: Katja Rebolj
Datum Objave: 3.5.2019 ob 13:05

Več iz te teme:

Naročite se na e-novice: