Pečene breskve s timijanom in grškim jogurtom
![5 Jedi na BIC-u,Ljubljana Slovenija 28.06.2016[Hrana]](https://odprtakuhinja.delo.si/media/images/20231026/1552950.max-1280x1280.format-webp.webp)
Odpri galerijo
A+ A-
Preprost in odličen sadni posladek!
Sestavine
- 8–10 breskev
- približno 50 g masla
- 4–5 žlic medu
- šop limonskega timijana
- 200 g grškega jogurta (lahko tudi crème fraîche)
Priprava
1. Breskve operemo in razpolovimo. Zložimo jih v pekač, na vsako polovico damo majhen košček masla in vse prelijemo z medom.
2. Timijan operemo in osmukamo ter ga dodamo k breskvam. Če ravno cveti, cvetove prihranimo za dekoracijo.
3. V pečici pečemo na 180 stopinjah 15–20 minut (čas peke je odvisen tudi od velikosti in zrelosti sadežev). Vmes breskve enkrat obrnemo. Pomembno je, da se zmehčajo, na dnu pa se naredi gostljata omaka.
4. Breskve rahlo ohladimo, vendar so najboljše še tople.
5. Na krožnik damo dve ali tri polovičke, v peščišče nadevamo žlico jogurta, vse skupaj pa prelijemo z omako. Okrasimo s timijanovimi cvetovi.
Namig: Breskve so odlične tudi z vaniljevim sladoledom ali znamenito italijansko panna cotto.
Priporočamo še: Sočna torta z breskvami
Recept: bralka Bojana Barukčić
Fotografija: Roman Šipič
Datum Objave: 23.7.2018 ob 10:07