Odprta Kuhinja

Pecivo s čokolado in jabolki

Odpri galerijo
A+   A-
Jabolka, cimet in čokolada: nadvse zapeljiva kombinacija okusov, ki se ji le stežka upremo.



Pekane lahko nadomestimo tudi z navadnimi orehi, je pa tu »materiala« za pekač velikosti 29 x 10 centimetrov.

Sestavine


- 200 g moke
- 20 g kakava v prahu
- 1/3 žličke pecilnega praška
- žlička sladkorja v prahu
- 100 g masla
- 4 žlice mleka
- naribano jabolko (približno 120 g)
- žlička cimeta
- 70 g nasekljanih orehov pekanov
- 40 g nasekljane temne čokolade
- jajce, 1 dl sladke smetane
- 2 žlici sladkorja

Priprava


1. Pečico ogrejemo na 170–175 stopinj Celzija. Pekač namastimo z maslom.

2. Za testo zmešamo moko, kakav v prahu, pecilni prašek in sladkor v prahu. Dodamo na koščke narezano maslo, mleko in ugnetemo.
3. S prsti testo enakomerno razporedimo po namaščenem pekaču – pritiskamo na dno (pomagamo si lahko tudi s hrbtno stranjo žlice).

4. V manjši posodi razžvrkljamo jajce, dodamo še sladko smetano, sladkor in dobro premešamo. Postavimo na stran.

5. Naribano jabolko zmešamo s cimetom in ga dobro odcedimo. Dodamo še pekane in temno čokolado. Vse skupaj prelijemo z jajčno zmesjo in premešamo. Nadev nato enakomerno razporedimo po čokoladnem testu.

6. Postavimo v pečico in pečemo približno 35 minut.

7. Malce ohladimo in ponudimo. Tekne tako toplo kot hladno.

Fototgrafija in recept: Ana Bulat

Poizkusite še: Kakijev parfait s chia pudingom

Datum Objave: 16.1.2018 ob 14:01

Več iz te teme:

Naročite se na e-novice:

×

Ali želite prejemati obvestila na portalu ODPRTA KUHINJA?

Ne Hvala
Nadaljuj