Pire krompir slavne gospodinje, ki bo odlična priloga na božični večerji

Odpri galerijo
A+ A-
Pire krompir pogosto priložimo okusnim prazničnim jedem. Tako ga pripravi slavna ameriška gospodinja Martha Stewart.
Tokrat smo za navdih poškilili v lonec Marthe Stewart, ki pravi, da na spodnji način pripravi najbolj kremast in okusen pire. Priprava bo od nas zahtevala nekaj minut več kot sicer, a se bo vse obrestovalo. Ste za, da se kar lotimo recepta?
Sestavine
- 1,3 kg olupljenega krompirja
- 60 g masla
- 4 vejice timijana
- 2 stroka česna
- 360 ml sladke smetane
- 120 ml mleka
- 2 žlici soli
- poper
Priprava
1. Krompir olupimo, narežemo na majhne kose in kuhamo na sopari, dokler ni čisto mehak, približno 25 do 30 minut.
2. V kozici stopimo maslo ter ga segrevamo in mešamo, dokler ne postane rjave barve, približno 5 do 10 minut. Timijan in sesekljan česen ovijemo v gazo in čez precedimo maslo. V slednjega dodamo smetano in dobro premešamo.
3. Krompir odcedimo in ga nemudoma pretlačimo skozi cedilo. Pomagamo si z gumijasto spatulo.
4. V pretlačen krompir vlijemo smetanovo maslo in mleko ter mešamo, dokler pire ni čisto gladek in svetleče teksture.
Preberite še: Praznični projekt: croquembouche
Fotografija: phasinphoto/Getty Images
Datum Objave: 22.12.2022 ob 08:12