Piščanec v smetanovi omaki s paradižnikom

Priljubljeno kosilo z dodatkom poletne svežine, ki jo nosi paradižnik. Dober tek, vam želimo!

Sestavine za 4 osebe

  • 4 kosi piščančjih prsi brez kosti
  • žlica oljčnega olja
  • žlica masla, sol, poper
  • žlička mletega suhega česna
  • 1 strok svežega česna
  • 2 večja paradižnika
  • 1 čebula
  • 1 dl sladke smetane
  • žlica mletega parmezana
  • zelišča

Priprava

1. Piščančje prsi narežemo na večje kose, začinimo s soljo, poprom in suhim česnom.

2. V ponvi segrejemo maslo in oljčno olje ter na njem popečemo piščanca, približno šest minut na vsaki strani.

3. Pečenega piščanca prestavimo na krožnik in pokrijemo z alu folijo.

4. V isti ponvi prepražimo nasekljano čebulo, ko porumeni, ji dodamo nasekljan česen, ko ta zadiši, še na drobne kose narezan paradižnik, smetano, parmezan in zelišča.

5. Ko zavre, zmanjšamo ogenj in v ponev vrnemo piščanca, pokrijemo in kuhamo slabih deset minut.

6. Postrežemo s krompirjevim pirejem ali prilogo po želji.

Priporočamo še: Ta jajčna juha z bučko bo odslej naša številka ena

Fotografija: Bartosz Luczak/Getty Images

Odprta kuhinja
Odprta kuhinja

Portal za dnevni odmerek kulinaričnega navdiha.

Objava še nima komentarja.

Comments are closed