Odprta Kuhinja

Piščanec v smetanovi omaki s paradižnikom

Butter chicken curry with tender chicken breast, cream, butter & honey
Odpri galerijo
A+   A-
Priljubljeno kosilo z dodatkom poletne svežine, ki jo nosi paradižnik. Dober tek, vam želimo!


Sestavine za 4 osebe



  • 4 kosi piščančjih prsi brez kosti

  • žlica oljčnega olja

  • žlica masla, sol, poper

  • žlička mletega suhega česna

  • 1 strok svežega česna

  • 2 večja paradižnika

  • 1 čebula

  • 1 dl sladke smetane

  • žlica mletega parmezana

  • zelišča


Priprava


1. Piščančje prsi narežemo na večje kose, začinimo s soljo, poprom in suhim česnom.

2. V ponvi segrejemo maslo in oljčno olje ter na njem popečemo piščanca, približno šest minut na vsaki strani.

3. Pečenega piščanca prestavimo na krožnik in pokrijemo z alu folijo.

4. V isti ponvi prepražimo nasekljano čebulo, ko porumeni, ji dodamo nasekljan česen, ko ta zadiši, še na drobne kose narezan paradižnik, smetano, parmezan in zelišča.

5. Ko zavre, zmanjšamo ogenj in v ponev vrnemo piščanca, pokrijemo in kuhamo slabih deset minut.

6. Postrežemo s krompirjevim pirejem ali prilogo po želji.
Priporočamo še: Ta jajčna juha z bučko bo odslej naša številka ena

Fotografija: Bartosz Luczak/Getty Images
Datum Objave: 30.7.2020 ob 08:07

Več iz te teme:

piščanecparadižniksmetanova omaka

Naročite se na e-novice:

Odprta kuhinja
Odprta kuhinjaAvtor na portalu Odprta kuhinja