Poletna tortica

Odpri galerijo
A+ A-
Slastno in brez peke.
Sestavine
Za tortni pekač premera 20 cm.
Podlaga
- 120 g mletih mandljev
- 80 g oluščenih pistacij
- 100 g datljev
Krema
- 500 g maskarponeja
- 300 g grškega jogurta
- 150 g bele čokolade
In še
- jagodičevje po želji
Priprava
1. Surove oluščene pistacije stresemo na pekač in jih v pečici, ogreti na 150 stopinj, pražimo toliko, da zadišijo, od 10 do 12 minut.
2. Ohladimo, nato jih zmeljemo skupaj z izkoščičenimi datlji in primešamo mlete mandlje.
3. Tortni obod postavimo na podlago, na kateri bomo postregli torto. Notranjost oboda obložimo z acetatno folijo, da se krema ne prime. Zmes iz oreščkov potlačimo na dno in postavimo v hladilnik.
4. Za kremo na vodni kopeli stopimo belo čokolado. V skledi premešamo maskarpone in grški jogurt ter dodamo ohlajeno čokolado. Vse dobro premešamo in stresemo na dno. Poravnamo in postavimo v hladilnik čez noč.
5. Naslednji dan tortico okrasimo z jagodičevjem.
Namig: Belo čokolado razmehčamo na blagem ognju in med mešanjem pazimo, da voda ne pride v stik z njo, saj se nam bo sicer sesirila.
Recept: Olga Cvetek
Fotografija: Sonja Ravbar
Datum Objave: 2.8.2019 ob 11:08