Poletna tortica

Slastno in brez peke.

Sestavine

Za tortni pekač premera 20 cm.

Podlaga
– 120 g mletih mandljev
– 80 g oluščenih pistacij
– 100 g datljev

Krema
– 500 g maskarponeja
– 300 g grškega jogurta
– 150 g bele čokolade

In še
– jagodičevje po želji

Priprava

1. Surove oluščene pistacije stresemo na pekač in jih v pečici, ogreti na 150 stopinj, pražimo toliko, da zadišijo, od 10 do 12 minut.

2. Ohladimo, nato jih zmeljemo skupaj z izkoščičenimi datlji in primešamo mlete mandlje.

3. Tortni obod postavimo na podlago, na kateri bomo postregli torto. Notranjost oboda obložimo z acetatno folijo, da se krema ne prime. Zmes iz oreščkov potlačimo na dno in postavimo v hladilnik.

4. Za kremo na vodni kopeli stopimo belo čokolado. V skledi premešamo maskarpone in grški jogurt ter dodamo ohlajeno čokolado. Vse dobro premešamo in stresemo na dno. Poravnamo in postavimo v hladilnik čez noč.

5. Naslednji dan tortico okrasimo z jagodičevjem.

Namig: Belo čokolado razmehčamo na blagem ognju in med mešanjem pazimo, da voda ne pride v stik z njo, saj se nam bo sicer sesirila.

Recept: Olga Cvetek
Fotografija: Sonja Ravbar

Mateja Delakorda
Mateja Delakorda

Kuhanje, to so moji trenutki! Zvok sekljanja, cvrčanje olja, vonjave iz pečice, na mizi pa cvetlice.

Objava še nima komentarja.

Comments are closed