Odprta Kuhinja

Polnjene bučkine ladjice po mehiško

Odpri galerijo
A+   A-
Bučke še kar naprej poganjajo na vrtovih in tokrat bomo iz njih pripravili odlične ladjice po mehiško.



Bučk kar ne zmanjka, a nič hudega! Ker jih imamo radi, nas to seveda prav nič ne moti. Ker so nevtralnega okusa, jih lahko pripravimo na tisoč in en način. Pred časom vas je popolnoma obnorel recept za bučkine palčke, ki ne redijo, prejšnji teden pa smo iz bučk sestavili lazanjo. Tudi tokrat jih bomo v kosilo spremenili kar v pečici, še prej pa jih bomo bogato nadevali. Tokrat po mehiško.

Najboljši del tega recepta pa je, da ga lahko popolnoma prilagodite svojemu okusu in sestavinam, ki jih imate na zalogi v hladilniku. Lahko jih nadevamo z mesom, zelenjavo ali kar obojim. Dodamo lahko poljubne začimbe, seveda pa na koncu ne smemo pozabiti na sir. Ta se bo v pečici namreč stopil in zapekel v hrustljavo skorjo.

Sestavine



  • 2 srednje veliki bučki

  • 2 žlici oljčnega olja

  • 50 g čebule

  • 2 stroka česna

  • 100 g paradižnikove mezge

  • ščep mletega čilija

  • sol

  • 150 g rdečega fižola

  • 150 g konzervirane koruze

  • sol

  • 60 g ribanega sira

  • žlica sveže sesekljanega koriandra za po vrhu


Priprava


1. Bučke operemo, jim odrežemo konca ter jih po dolgem razpolovimo.

2. Z žlico izdolbemo bučkino meso, da pripravimo ladjice za polnjenje. Meso prihranimo.

3. Bučkino meso sesekljamo. Na ponvi segrejemo olje in na njem popražimo sesekljano čebulo in česen, nato še meso bučk.

4. V ponev vlijemo paradižnikovo mezgo, dodamo sol in čili. Vmešamo še fižol in koruzo ter mešamo, da se omaka zgosti.

5. Pekač obložimo s papirjem za peko in nanj postavimo ladjice iz bučk. Vanje razporedimo omako in vse skupaj potresemo z ribanim sirom.

6. Pečemo v pečici pri 190 stopinjah Celzija približno 30 minut. Ko so po vrhu zlato rjavo zapečene, jih vzamemo iz pečice, potresemo s koriandrom in postrežemo.
Poizkusite še: Najboljši način, kako shraniti bučke, da bodo najdlje ostale sveže

Fotografija: juefraphoto/Getty Images

 
Datum Objave: 29.7.2021 ob 11:07

Več iz te teme:

Naročite se na e-novice: