Popolna omleta s šparglji

Ljubitelji špargljev smo prišli na svoj račun. V družbi sočne omlete si jih lahko omislimo že za zajtrk, lahko kosilo ob skledi solate ali večerjo.

Omleta je ena najpreprostejših jedi, ki pa jo je kljub temu treba pripraviti z veliko ljubezni. Ostati mora sočna!

Sestavine za eno omleto

  • 6 špargljev
  • 3 jajca
  • 0,3 dl smetane za kuhanje ali sladke smetane
  • 30 g masla
  • sol, poper po okusu
  • dodatki za serviranje: parmezan

Priprava

1. Šparglje operemo in jim odtrgamo oziroma olupimo spodnje, bolj olesenele dele. Narežemo jih na največ centimeter velike koščke.

2. Maslo segrejemo na rahlem do zmernem ognju. Nanj stresemo šparglje in jih svetlo pražimo, samo toliko, da se malo zmehčajo.

3. Ta čas dobro razžvrkljamo jajca, dodamo smetano in sol in jih stepemo do konca.

4. Ponev odstavimo z ognja, vlijemo jajca in narahlo vse premešamo. Vrnemo na ogenj in ogenj malo povečamo. Po vrhu še popramo.

5. Ko jajca ob robovih in nato še proti sredini omlete zakrknejo, desni rob prepognemo proti sredini, nato pa še levega.

6. Omleto postrežemo takoj. Po želji jo posujemo z nastrganim parmezanom.

Priporočamo tudi: Puhasta omleta, za katero norijo na spletnih omrežjih
Tamara Ružić
Tamara Ružić

Hej, vsi ljubitelji dobre kuhinje! sem Tamara, gurmantična strastna kuharica, vedno pripravljena na nove kuharske izzive. Uživam v pripravi vsakdanjih domačih jedi kot tudi malce nenavadnih kombinacij na krožniku, ki prijetno presenetijo naše brbončice. Pridružite se mi v mojem kuharskem kotičku gourmantica.si, kjer vam bom z neizmernim veseljem postregla in vas razvajala z raznimi kulinaričnimi dobrotami. www: http://www.gourmantica.si/

Objava še nima komentarja.

Comments are closed