Postrv v pečici s češnjevim paradižnikom

Slastna ribica za prste obliznit.

Priprava: 5 minut; čas peke: 20–25 minut.

Sestavine

– 3–4 očiščene cele postrvi
– 250 g paradižnika češnjevca
– peteršilj, drobnjak
– pol žličke soli
– olje za peko

Priprava

1. Peteršilj in drobnjak drobno sesekljamo. Pomešamo s soljo.

2. Pečico vklopimo na 200 stopinj. Pekač naoljimo.

3. Očiščene postrvi oplaknemo, dobro osušimo. Trebušno votlino in zunanjost ribe natremo z zeliščno solno mešanico.

4. Ribe položimo na pekač, poškropimo z oljem in pekač porinemo v segreto pečico. Pečemo 10 minut.

5. Medtem na polovico prerežemo češnjevce. Pekač vzamemo iz pečice, od ribah naložimo paradižnik, po potrebi znova poškropimo z oljem in pekač vrnemo v pečico za 10–15 minut, odvisno od velikosti rib. Riba je pečena, ko zrklo povsem pobeli in plavuti zlahka odstranimo iz mesa.

6. Pečeno postrv ponudimo s kuhanim krompirjem z blit­vo, bogato odišavljenim s česnom in maslom. Zraven se poda še kumarična solata z jogurtom.

Namig: Če vam bo ostalo nekaj ribe, jo očistite, odstranite vse kosti, kožo. Čisto pečeno meso pretlačite z vilicami, dodajte malo olja ali kisle smetane, po potrebi začimbe po okusu. Dobili boste odličen namaz.
Nasvet: Ostanke pečenega ribjega mesa lahko uporabite tudi v paradižnikovi juhi, v rižoti ali omaki za testenine.

Naslovna fotografija: Getty Images

Poizkusite še: Napake, zaradi katerih je meso, ki ga pripravljate, trdo
Mojca Koman

Vsakdanje kuhanje je zame strokovni izziv, ker hrana je pač vir hranil, s katerim gradimo zdravje. Ta skupek vitaminov, mineralov, beljakovin ... pa gre seveda laže dol, če je zapakiran v okusno, dišečo in lepo jed, ki je hitro pripravljena. Vsekakor mi je vedno v veselje pripraviti takšen obrok, da sem z njim zadovoljna kot nutricionistka in kot mama. In jasno, da ga nič ne ostane.

Objava še nima komentarja.

Komentiraj objavo

Vaš E-naslov ne bo javno objavljen.

Delo Časopisno založniško podjetje d.o.o.
Likozarjeva ulica 1
1000 Ljubljana