Odprta Kuhinja

Pozabite na feta testenine, tiktok je obnorela nova trendi jed

A woman cook takes out a freshly baked lasagna with melted cheese and gratin from the hot oven in her kitchen
Odpri galerijo
A+   A-
Se še spomnite, ko smo omako za testenine po zgledu z družbenih omrežij pripravljali kar v pečici? Zdaj slovi feta krompir.


Družabna omrežja so za vedno spremenila tok naših življenj, vmešala pa so se tudi v naše kuhinje. Na instagramu, tiktoku in drugih kanalih mrgoli idej za različne jedi, servirajo pa nam tudi mnoge trike, ki nam pri kuhanju pridejo še kako prav. Pri raziskovanju takšnih vsebin smo izjemno odprti in radovedni, treba pa je priznati, da je marsikaj, kar je na spletu videti mamljivo, v resničnem življenju zgrešeno ali pa brez zveze. Nepotrebno.

Slednjega nikakor ne bi mogli trditi za hitro omako za testenine, za katero potrebujemo češnjeve paradižnike in feta sir, ki jih skupaj spečemo v pečici, nato vse skupaj zmešamo v kremasto omako in vanjo vmešamo testenine. Če vam je ta recept po kakšnem neverjetnem naključju uspelo zgrešiti, ga z vami delimo tukaj.

Namesto pašte tokrat feta krompir


Zdi se, da čas na spletu teče nekoliko hitreje: če sicer v življenju prisegamo na preverjene klasike, se na tiktoku dan za dnem vrstijo novi trendi. In eden izmed njih je v tem trenutku feta krompir. Pripravljen je na zelo podoben način kot pašta s feto, le da bo tu poleg grškega sira v središču pozornosti – verjetno ste uganili – krompir. Gre za nekakšno različico gratiniranega pireja, le da smo pri tej lahko precej leni in vse skupaj pripravimo v le dveh korakih.












View this post on Instagram























A post shared by Food Network (@foodnetwork)






Krompir najprej olupimo in ga razrežemo na kocke. Stresemo ga v pekač za lazanjo in prelijemo z mešanico mleka in sladke smetane, tako da bodo kocke štrlele nekoliko iznad gladine. Na sredino pekača postavimo kocko sira feta, po vrhu pa potresemo še na kocke narezano maslo. Solimo in popramo ter porinemo v pečico in pečemo, dokler krompir ni čisto mehak, kar bo trajalo približno uro in 20 minut.

Nato se kar z vilicami lotimo mečkanja vsebine pekača, da dobimo pireju podobno teksturo. Vmešamo žličko kisle smetane, vse skupaj še enkrat dobro premešamo in vrnemo v pečico za dodatnih 10 minut, da nastane hrustljava skorjica. Potresemo s svežimi zelišči in postrežemo kot prilogo.

Preberite še: Jajca s feta sirom: nova obsesija z družbenih omrežij

Fotografija: Graphic PhotoArt/Getty Images
Datum Objave: 29.11.2023 ob 06:11

Več iz te teme:

brezmesne jedikrompirfetatiktok

Naročite se na e-novice:

Eva Natlačen
Eva NatlačenKuhinja je zame prostor, kjer se med kuhanjem lahko popolnoma sprostim in odklopim od sveta, obenem pa odlična kulisa za sproščeno druženje.