Preizkusite: Buftlni s tikvinom oljon in semenjon
Odpri galerijo
A+ A-
Buhteljni z bučnim oljem in bučnicami – za malico ali h kumarični solati.
Sestavine
- 500 g mehke moke, sol
- 20 g kvasa, voda
- 3–5 žlic bučnega olja
- 50 g sesekljanih bučnih semen
- jajce za premaz in maščoba za pekač
Priprava
1. Zamesimo kvašeno testo, dodamo 2 žlici bučnega olja in pustimo vzhajati.
2. Testo razvaljamo in razrežemo na pravokotnike 15 x 15 cm. Vsakega namažemo s preostalim bučnim oljem, potresemo z bučnicami, zvijemo in položimo v pomaščen model.
3. Vzhajane buhteljne pomažemo z razžvrkljanim jajcem in po želji še potresemo s sesekljanimi bučnicami. Pečemo pri 180–190 ˚C približno 30 minut.
Poizkusite še: Te paradižnike moramo z rastline pobrati najprej
Fotografija: lovelypeace/Getty Images
Datum Objave: 13.8.2021 ob 17:08