Odprta Kuhinja

Preizkusite: Buftlni s tikvinom oljon in semenjon

Odpri galerijo
A+   A-
Buhteljni z bučnim oljem in bučnicami – za malico ali h kumarični solati.


Sestavine



  • 500 g mehke moke, sol

  • 20 g kvasa, voda

  • 3–5 žlic bučnega olja

  • 50 g sesekljanih bučnih semen

  • jajce za premaz in maščoba za pekač


Priprava


1. Zamesimo kvašeno testo, dodamo 2 žlici bučnega olja in pustimo vzhajati.

2. Testo razvaljamo in razrežemo na pravokotnike 15 x 15 cm. Vsakega namažemo s preostalim bučnim oljem, potresemo z bučnicami, zvijemo in položimo v pomaščen model.

3. Vzhajane buhteljne pomažemo z razžvrkljanim jajcem in po želji še potresemo s sesekljanimi bučnicami. Pečemo pri 180–190 ˚C približno 30 minut.
Poizkusite še: Te paradižnike moramo z rastline pobrati najprej

Fotografija: lovelypeace/Getty Images
Datum Objave: 13.8.2021 ob 17:08

Več iz te teme:

Naročite se na e-novice: