Odprta Kuhinja

Preprosta jed iz tortilje, ki je zagotovo še niste pripravili

Fotografija: carlosrojas20/Getty Images
Odpri galerijo
A+   A-
Jed iz le nekaj sestavin, ki nas reši iz zagate vsakič, ko se na vratih nenapovedano oglasijo obiski.


Da so tortilje izjemno priročna sestavina, ki jo velja imeti vedno na zalogi (lahko pa jih seveda naredite tudi sami), že dobro vemo. Iz njih lahko pripravimo izjemno hranilne obroke, vanje lahko zavijemo praktično vse sestavine, ki jih imamo radi. Gratinirane lahko zapečemo v pečici, hitro pripravljen žepek odnesemo s seboj v službo ... Skratka, Mehiki gre pripisati izjemno pomembne zasluge za kulinarično iznajdljivost.

Znajti pa se moramo tudi takrat, ko se pri nas oglasijo nenapovedani obiski. Ali pa so bili napovedani, pa pred njihovim obiskom nismo imeli veliko časa, da bi se pripravili na pogostitev. Tudi v takšnih primerih se bomo za navdih ozrli proti Mehiki. In malce proti Italiji. Obiskom bomo namreč postregli zanimivo mešanico dobrot obeh dežel.
Pripravili bomo namreč pica tortilje. Oziroma iz tortilj naredili nekakšno pito. Z okusom pice. Morda lahko poimenovanje te jedi raje preskočimo in se raje lotimo priprave. Po zgledu z družbenih omrežij bomo potrebovali zavojček tortilj, paradižnikovo mezgo, šunko in sir. Po želji lahko dodamo še kakšne druge dodatke, šunko zamenjamo s tuno in tako naprej. Glede nadevov ste lahko zelo ustvarjalni in iznajdljivi. Odvisno, kaj imate pač pri roki.

Skratka, ko dobite klic, da bodo gostje na vaših vratih čez dobrih deset minut, na hitro skočite za pult in se lotite dela. Namastite okrogel pekač in pečico segrejte na 180 stopinj Celzija. Tortilje prerežite na polovice, jih premažite s paradižnikovo mezgo in obložite s šunko in sirom. Vse skupaj zavijte v polžke in jih enega zraven drugega postavite v pekač. Vse skupaj po vrhu potresite z ribano mocarelo in postavite v pečico, da se slastno zapeče. Ravno, ko se bodo gostje udobno namestili za mizo, bo prigrizek pripravljen.
Preberite še: Jušni rezanci po babičinem receptu

Fotografija: carlosrojas20/Getty Images
Deloindom.si: To so površine, ki jih ne smemo čistiti s kisom
Datum Objave: 19.10.2023 ob 07:10

Več iz te teme:

tortiljepicarolade

Naročite se na e-novice:

Eva Natlačen
Eva NatlačenKuhinja je zame prostor, kjer se med kuhanjem lahko popolnoma sprostim in odklopim od sveta, obenem pa odlična kulisa za sproščeno druženje.