Odprta Kuhinja

Preprosta juha iz svežega zelja

Odpri galerijo
A+   A-
Slanine samo za ocvirček.


Sestavine


- polovica manjše zeljne glave
- 4 krompirji
- 50 g slanine
- žlica olja
- čebula
- česen
- poper
- sol
- 1,5 l vode
- 2 žlici kisle smetane

Priprava


1. Zelje narežemo na kocke in ga poparimo, odcedimo.

2. Na olju prepražimo čebulo, česen, slanino. Dodamo na kocke narezan krompir, zelje, sol poper in zalijemo z vodo.

3. Kuhamo pol ure. Kuhani juhi dodamo kislo smetano in jo na hitro čisto malo zmiksamo s paličnim mešalnikom (ne do konca, naj se zelje in krompir še vedno vidita).
Priporočamo še: Slivov kolač

Recept: Kmetija šeruga
Fotografija: Mateja Jordovič Potočnik
Datum Objave: 19.9.2018 ob 09:09

Več iz te teme:

Naročite se na e-novice: