Presenetljiv način za pripravo riža brez umazanih ponev

Se vam zdi, da ste v zadnjih dneh skuhali že čisto vse jedi, ki jih poznate? Za vas imamo svež predlog.

Kuhanje v karanteni je nadvse pomembno, saj na naše možgane deluje sproščujoče, seveda pa skrbi tudi za to, da so naši želodci polni. Ker v tem času kuhamo še bolj pogosto kot sicer, pa so ideje za nove jedi še toliko bolj dobrodošle. Danes smo se zatorej odločili pripraviti povsem preprosto, hranilno in zdravo jed iz pečice. Ta bo od nas zahtevala le nekaj minut, najboljše od vsega pa je dejstvo, da pri takšnem kosilu ne bomo umazali niti ene ponve. Kako je to mogoče? Preverite spodaj.

V shrambi imate gotovo kakšen zavojček riža, ki ga bomo kombinirali z zelenjavo in slanino. Vse skupaj bomo pripravili na pekaču, obloženim s papirjem za peko, in tako kar v pečici popražili riž, ki bo postal okusno kosilo. V spodnjem receptu bomo glavno vlogo dodelili brokoliju, najboljše pri vsem pa je to, da lahko uporabite tisto zelenjavo, ki jo imate na zalogi. Tako se lahko prepustite svobodnemu ustvarjanju in uporabite sestavine, ki se skrivajo v vašem hladilniku.

Sestavine

  • 1 sesekljana velika čebula
  • 1 sesekljan korenček
  • 1 sesekljano mlado čebulo
  • 1 dobro sesekljan brokoli
  • 8 sesekljanih šampinjonov
  • 2 veliki žlici oljčnega olja
  • 3 skodelice kuhanega riža
  • 80 ml sojine omake
  • 2 žlički riževega kisa (opcijsko)
  • 6 rezin slanine

Priprava

1. Pripravimo pekač in ga obložimo s papirjem za peko. Sesekljamo vso zelenjavo.

2. Na pekač potresemo riž in ga zalijemo s sojino omako in riževim kisom. Dodamo sesekljano zelenjavo in vse skupaj premešamo.

3. Riž in zelenjavo postavimo v pečico za 20 do 25 minut na 240 stopinj Celzija.

4. Riž vzamemo iz pečice ter mu dodamo sesekljano slanino. Vse skupaj vrnemo v pečico in pečemo dodatnih 15 minut, da se slanina hrustljavo zapeče.

5. Jed je pripravljena, pražen riž serviramo na krožnike in ga po želji obogatimo še s pečenim jajcem na oko.

Nasvet: Da bo jed bolj kalorična, lahko rižu istočasno kot slanino dodamo tudi eno ali dve jajci, jih premešamo z rižem in nato postavimo v pečico. Vse skupaj lahko popestrimo z rakci ali pečenim piščancem. Uporabite lahko tudi zamrznjeno zelenjavo.

Pa dober tek!

Preberite še: Tedenski jedilnik: Kuhamo iz osnovnih sestavin

Fotografija: Getty Images

Eva Natlačen

Kuhinja je zame prostor, kjer se med kuhanjem lahko popolnoma sprostim in odklopim od sveta, obenem pa odlična kulisa za sproščeno druženje.

Objava še nima komentarja.

Comments are closed