Odprta Kuhinja

Princeske z malino in vrtnico

Odpri galerijo
A+   A-
Kdo bi se jih branil? Popolna sladica za elegantne vrtne zabave ali slovesna družinska praznovanja.


Če vam maline ne dišijo, lahko po popolnoma enakem postopku pripravite jagodno ali borovničevo različico. Nastalo bo 15 princesk.
Preberite tudi: Mateja Delakorda: nedeljske sladice so zdaj – knjiga

Sestavine


Malinov puding

  • 200 g zamrznjenih ali svežih malin

  • 4 žlice sladkorja (2 za maline, 2 za puding)

  • sok pol limone

  • mleko

  • žlica rožne vode

  • zavojček praška za malinov puding (lahko tudi vaniljev)


Paljeno testo

  • 180 ml vode

  • 3 žličke sladkorja

  • 70 g masla

  • 100 g moke

  • ščep soli

  • 3 razžvrkljana jajca


Krema

  • malinov puding

  • 200 ml sladke smetane


Dekor

  • 50 g temne čokolade

  • žlica olja

  • 15 malin


Priprava


1. Najprej skuhamo malinov puding: maline stresemo v lonec, dodamo sladkor in limonov sok. Če imamo zamrznjeno sadje, ga malce pokuhamo, da se razpusti, nato vse skupaj pre­tlačimo s paličnim mešalnikom. Pire precedimo skozi gosto cedilo in stehtamo. Nato dolijemo toliko mleka, da dobimo skupno 400 g. Postavimo na ogenj, da zavre.

2. Prašek za puding zmešamo s sladkorjem in malce hladnega mleka. Zlijemo v vrelo malinovo mleko in mešamo, da se puding zgosti. Primešamo še rožno vodo. Najbolje, da puding prelijemo na večji krožnik, pokrijemo s prozorno folijo in pustimo, da se popolnoma ohladi.

3. Pečico vključimo na 200 stopinj.

4. Mleko, vodo, sladkor in maslo zavremo v posodi.

5. Dodamo moko, ki smo ji primešali sol, ter na zmernem ognju mešamo, dokler iz sestavin ne nastane kepa, ki se loči od posode. Mešamo še kakšno minuto, da se znebimo čim več vode.

6. Testo predenemo v drugo posodo in ga nekoliko ohladimo.

7. Nato v paljeno testo postopoma (v vsaj treh korakih) dodajamo razžvrkljana jajca. Vsakič dobro premešamo, da nastane homogeno testo. Če jajca vlijemo v enem koraku, jih ne bomo mogli dovolj dobro vmešati.

8. Zmes nadevamo v dresirno vrečko in na pekač, obložen s peki papirjem, nabrizgamo kupčke. Med njimi naj bo kakšne 3 cm razmika. Malce jih poškropimo z vodo, ki bo med peko ustvarjala paro in pomagala princeskam, da se bodo napihnile, z mokrim prstom pa pogladimo vršičke, ki so nastali med brizganjem, da se ne zažgejo. Pečemo 25 minut, nato pečico ugasnemo in princeske v zaprti pečici sušimo še 10 minut.

9. Prestavimo jih na ohlajevalno rešetko.

10. Dokončamo kremo. Smetano čvrsto stepemo. Prav tako z električnim mešalnikom premešamo ohlajen puding, da se zmehča. A ne mešamo dolgo, saj lahko puding postane preveč tekoč. Nazadnje ročno primešamo stepeno smetano.

11. Čokolado raztopimo nad vodno kopeljo in ji primešamo olje.

12. Princeskam odrežemo zgornji del. Kremo nadevamo v dresirno vrečko s poljubnim nastavkom in jo enakomerno nabrizgamo na spodnji del princesk. Pokrijemo z vrhnjim delom testa, pokapamo s čokolado in okrasimo z malino.
Priporočamo še: Ocvrti bezgovi cvetovi, kot jih pripravi naša Jasmina (VIDEO)
Datum Objave: 27.5.2023 ob 07:05

Več iz te teme:

malinova kremaprinceskenedeljske sladicesladica z malino

Naročite se na e-novice:

Mateja Delakorda
Mateja DelakordaKuhanje, to so moji trenutki! Zvok sekljanja, cvrčanje olja, vonjave iz pečice, na mizi pa cvetlice.