Odprta Kuhinja

Pripravite si zamrznjen jogurt iz štirih sestavin

Odpri galerijo
A+   A-
Poleti nam prijajo jogurti, zato smo obiskali kmetijo Pozaršek Strle in se jih naučili izdelati sami. Zaupali pa so nam tudi preprost recept za jogurtov sladoled.


Sestavine


- 2 lončka naravnega jogurta (2x180 g)
- 6 žlic medu
- ščep solnega cveta
- sveže sezonsko sadje (robidnice, borovnice, fige)

Priprava


1. Vse sestavine stresemo v posodo in dobro premešamo, po želji pa lahko dodano sadje tudi zmiksamo.
2. Postavimo v zamrzovalnik in prvo uro vsakih 15 minut dobro premešamo (najbolje z ročnim mešalnikom).
3. Pustimo v zamrzovalniku nekaj ur, da se dobro strdi.
4. Posodo postavimo iz zamrzovalnika vsaj 10 minut pred postrežbo, da se zmrzlina zmehča. 5. Pri serviranju prelijemo z medom, dodamo sveže sadje ali domačo marmelado.

Namigi: Za bolj kremasto teksturo lahko dodamo sladko smetano ali koruzni škrob.


Namesto medu lahko dodamo sladkor (najbolje v prahu), agavin ali javorjev sirup.


Naslovna fotografija: Arhiv kmetije Pozaršek Strle

Preverite še: Ledena kava z grškim jogurtom

Datum Objave: 18.7.2017 ob 10:07

Več iz te teme:

Naročite se na e-novice: