Prosena cvetačna juha

V taki družbi cvetača ni nič dolgočasna.

Sestavine

– 300 g cvetače
– 100 g korenja
– 35 g prosene kaše
– 7 dl vode
– 2 dl riževega napitka
– 50 g kokosove kreme
– sveža zelišča (timijan, bazilika, peteršilj, melisa), kumina, himalajska sol

Priprava

1. Proseno kašo dobro speremo pod vročo vodo ter zakuhamo v vreli vodi – če jo prej namočimo, bo hitreje kuhana. Dodamo na koščke narezano cvetačo in korenje, rižev napitek ter solimo in začinimo.

2. Kuhamo približno 15–20 minut, dodamo še kokosov mus oz. kremo ter juho pretlačimo.

3. Če želimo, da je gostejša, med kuhanjem vmešamo dve žlici koruznega ali riževega zdroba.

Namig: Namesto kokosove kreme lahko dodamo kremo iz indijskih (ali katerih drugih) oreščkov: namočene oreščke zmeljemo z nekaj vode ter še sveže vmešamo v juho, ki se kuha.
Priporočamo še: Štrudel torta, ki se ji ni moč upreti

Recept: Irena Tomažin, Zdrava juhica
Fotografija: Mateja Jordovič Potočnik

Odprta kuhinja
Odprta kuhinja

Portal za dnevni odmerek kulinaričnega navdiha.

Objava še nima komentarja.

Comments are closed