Odprta Kuhinja

Puhasta torta iz treh sestavin, ki je obnorela svet

Japanese cotton cheesecake with mint on a grey plate. No crust cheesecake. Grey stone or concrete background. Selective focus, copy space.
Odpri galerijo
A+   A-
Japonska youtuberka Ochikeron je obnorela svet z receptom, kako iz samo treh sestavin narediti sladico, ki je nekaj med puhastim suflejem in torto.V teh dneh nam bo recept (z 12 milijoni ogledov!) pribljubljene Ochikeron, ki množice navdušuje z japonsko kulinariko, prišel še kako prav. Sploh za tiste, ki se želimo posladkati že med tednom.

https://www.youtube.com/watch?v=dVvPOE-C7AE&feature=emb_title
--

Torta iz treh sestavin


Sestavine za model premera 15 cm.

  • 3 jajca

  • 120 g bele čokolade

  • 120 g kremnega sira ali pasirane skute


Priprava


1. Pečico segrejemo na 170 stopinj. Belo čokolado nalomimo in jo stopimo nad soparo. Beljake ločimo od rumenjakov in jih stepemo v trd sneg.

2. Stopljeni čokoladi dodamo kremni sir in premešamo. Dodamo tri rumenjake in dobro premešamo. Nato narahlo in postopoma primešamo sneg, pazimo, da ne vmešamo preveč zraka.

3. Model za torto namastimo in obložimo s peki papirjem. Zunanji rob ovijemo z alu folijo in tako preprečimo vodi, da vdre v pekač. Testo vlijemo v model, nato pa z njim nekajkrat narahlo udarimo po delovni površini, da se zmes poravna in bo iz njega ušel odvečen zrak.

4. Tortni model postavimo v pekač, napolnjen z vročo vodo. Pečemo 15 minut pri 170 stopinjah, nato temperaturo zmanjšamo na 160 stopinj in pečemo 15 minut. Potem pečico izklopimo, torta pa naj se peče v izklopljeni pečici še 15 minut. Vzamemo jo iz pečice in pustimo, da se ohladi na kuhinjski rešetki.

5. Preden postrežemo, potresemo s sladkorjem v prahu.

Naš namig: za svežino uporabimo eno bio limeto; naribamo lupinico in iztisnemo sok, oboje primešamo v čokoladno-jajčno zmes, preden vmešamo sneg.
Priporočamo še: Tiramisu, kot sem se ga naučila pripraviti na počitnicah v Toskani

Recept: Olga Cvetek
Fotografija: Getty Images
Datum Objave: 1.4.2020 ob 08:04

Več iz te teme:

cheesecakepuhasta tortasouffleOchikeron

Naročite se na e-novice:

Odprta kuhinja
Odprta kuhinjaAvtor na portalu Odprta kuhinja