Recept za karamelizirane krompirčke

Za nas posebnost, za Dance tradicija. Največkrat uporabijo res majhne mlade gomolje. Potrebujete še težko železno posodo.

Sestavine

– 700 g mladega krompirja (majhni, podobno veliki gomolji)
– 25 g sladkorja
– 50 g masla
– morska sol

Priprava

1. Krompir dobro operemo.

2. V težki posodi segrevamo sladkor, dokler se povsem ne stopi. Ko začne spreminjati barvo v karamelno, med mešanjem dodajamo maslo.

3. Ko se oboje poveže, dodamo mlade krompirčke in na majhnem ognju zelo nežno pražimo. Krompir ves čas z leseno kuhalnico mešamo in obračamo, da je na koncu v celoti obdan s karamelom. Ko je krompir pečen, ga postrežemo tako, da ga posujemo z malo solnega cveta – pazljivo s količinami.

Ne spreglejte: Štiri dejstva o mladem krompirju

Fotografija: Thinkstock

Odprta kuhinja
Odprta kuhinja

Portal za dnevni odmerek kulinaričnega navdiha.

Objava še nima komentarja.

Comments are closed