Odprta Kuhinja

Recept za karamelizirane krompirčke

Danish Sugar-Browned Potatoes. A Danish tradition.
Odpri galerijo
A+   A-
Za nas posebnost, za Dance tradicija. Največkrat uporabijo res majhne mlade gomolje. Potrebujete še težko železno posodo.


Sestavine


- 700 g mladega krompirja (majhni, podobno veliki gomolji)
- 25 g sladkorja
- 50 g masla
- morska sol

Priprava


1. Krompir dobro operemo.

2. V težki posodi segrevamo sladkor, dokler se povsem ne stopi. Ko začne spreminjati barvo v karamelno, med mešanjem dodajamo maslo.

3. Ko se oboje poveže, dodamo mlade krompirčke in na majhnem ognju zelo nežno pražimo. Krompir ves čas z leseno kuhalnico mešamo in obračamo, da je na koncu v celoti obdan s karamelom. Ko je krompir pečen, ga postrežemo tako, da ga posujemo z malo solnega cveta – pazljivo s količinami.
Ne spreglejte: Štiri dejstva o mladem krompirju

Fotografija: Thinkstock
Datum Objave: 26.7.2018 ob 07:07

Več iz te teme:

brezmesne jediprilogemlad krompir

Naročite se na e-novice:

Odprta kuhinja
Odprta kuhinjaAvtor na portalu Odprta kuhinja