Recept za odličen kari, ki navduši

S čičeriko obogatimo jedi na žlico, lahko jo dodamo v zrnju, lahko pa tudi čičerikino moko, ki bo enolončnico ali omako lepo zgostila.

Stročnice v zrnju so izjemno priročno živilo, ki reši marsikatero zagato ob nenadni lakoti. Seveda, če so že kuhane, bodisi da jih imamo v zamrzovalniku bodisi v konzervi. Jedi iz suhega fižola ali čičerike pa je seveda treba načrtovati vnaprej, saj se dolgo kuhajo. Kuhano čičeriko dodamo v jed čisto na koncu, če želimo, da bo gostejša, pa že na začetku, da se bo nekoliko razkuhala. Zanimiv prigrizek pripravimo iz kuhane čičerike, ki jo poljubno začinimo in spečemo v pečici, dovolj bo pol ure na 200 stopinj.

Sestavine (za 4 osebe)

– 500 g šampinjonov
– 1 konzerva čičerike
– 1 čebula
– 2 skodelici paradižnikove omake
– 4 stroki česna
– 1 žlička svežega naribanega ingverja
– 1 konzerva kokosovega mleka
– 0,5 žličke mlete kumine
– 1–2 žlički karija v prahu
– sol, olje, poper

Priprava

1. Čebulo, česen, gobe in paradižnik očistimo in nasekljamo oziroma narežemo. Na olju svetlo prepražimo čebulo, dodamo česen, in ko zadiši, še gobe.

2. Premešamo in dušimo dobrih pet minut. Dodamo paradižnik in kuhamo nekaj minut. Zalijemo s kokosovim mlekom, začinimo s kumino, ingverjem, karijem in kumino, solimo in popramo in kuhamo, dokler se omaka ne zgosti. Dodamo še čičeriko in prevremo.

Fotografija: Getty Images
Recept: Alenka Kociper

Preverite še: TOP 10 receptov s papriko
Odprta kuhinja
Odprta kuhinja

Portal za dnevni odmerek kulinaričnega navdiha.

Objava še nima komentarja.

Comments are closed