Odprta Kuhinja

Recept za odličen kari, ki navduši

Odpri galerijo
A+   A-
S čičeriko obogatimo jedi na žlico, lahko jo dodamo v zrnju, lahko pa tudi čičerikino moko, ki bo enolončnico ali omako lepo zgostila.



Stročnice v zrnju so izjemno priročno živilo, ki reši marsikatero zagato ob nenadni lakoti. Seveda, če so že kuhane, bodisi da jih imamo v zamrzovalniku bodisi v konzervi. Jedi iz suhega fižola ali čičerike pa je seveda treba načrtovati vnaprej, saj se dolgo kuhajo. Kuhano čičeriko dodamo v jed čisto na koncu, če želimo, da bo gostejša, pa že na začetku, da se bo nekoliko razkuhala. Zanimiv prigrizek pripravimo iz kuhane čičerike, ki jo poljubno začinimo in spečemo v pečici, dovolj bo pol ure na 200 stopinj.

Sestavine (za 4 osebe)


- 500 g šampinjonov
- 1 konzerva čičerike
- 1 čebula
- 2 skodelici paradižnikove omake
- 4 stroki česna
- 1 žlička svežega naribanega ingverja
- 1 konzerva kokosovega mleka
- 0,5 žličke mlete kumine
- 1–2 žlički karija v prahu
- sol, olje, poper

Priprava


1. Čebulo, česen, gobe in paradižnik očistimo in nasekljamo oziroma narežemo. Na olju svetlo prepražimo čebulo, dodamo česen, in ko zadiši, še gobe.

2. Premešamo in dušimo dobrih pet minut. Dodamo paradižnik in kuhamo nekaj minut. Zalijemo s kokosovim mlekom, začinimo s kumino, ingverjem, karijem in kumino, solimo in popramo in kuhamo, dokler se omaka ne zgosti. Dodamo še čičeriko in prevremo.

Fotografija: Getty Images
Recept: Alenka Kociper
Preverite še: TOP 10 receptov s papriko
Datum Objave: 29.8.2019 ob 11:08

Več iz te teme:

juhe in enolončnicekaričičerikašampinjoni

Naročite se na e-novice:

Odprta kuhinja
Odprta kuhinjaAvtor na portalu Odprta kuhinja