Recept za paradižnikovo marmelado, ki jo morate poizkusiti
Odpri galerijo
A+ A-
Recept za paradižnikovo marmelado naše bralke Teje. Že pred več kot petimi leti smo ga pripravljali v kuhinji Kult 316, pa ga že vedno ne pozabimo. Najprimernejši so pelati, ki vsebujejo malo vode.
Sestavine
- 1,5 kg zrelega paradižnika
- 100 g sladkorja
- 2 žlici limetinega soka
- žlica naribanega ingverja
- čajna žlička mlete kumine
- ščepec cimeta, čajna žlička soli
- ščepec zdrobljenih klinčkov
- čili feferon
Priprava
1. Paradižnik očistimo, če nas motijo lupine, ga blanširamo in olupimo ter narežemo na manjše koščke.
2. Vse sestavine pomešamo v veliki težki posodi in pristavimo na srednje močen ogenj. Med kuhanjem večkrat premešamo. Ko zavre, ogenj zmanjšamo in kuhamo še približno uro in 15 minut, dokler zmes ne dobi oblike marmelade. Glede na količino suhe snovi v paradižniku bo to različno hitro. Če želimo gladkejšo teksturo, kašo dodatno zmeljemo s paličnim mešalnikom.
3. Ohladimo in ponudimo.
Namig: Taka marmelada bo tudi odličen shranek; vložimo jo po enakem postopku kot vse druge, v sterilne kozarčke z novimi pokrovčki, obvezno naj bo oboje vroče.
Preberite še: Z najmanj kompliciranja: Domači sadni namazi
Fotografija: Shuttertsock
Datum Objave: 17.8.2022 ob 10:08