Odprta Kuhinja

Recept za paradižnikovo marmelado, ki jo morate poizkusiti

Shuttertsock
Odpri galerijo
A+   A-
Recept za paradižnikovo marmelado naše bralke Teje. Že pred več kot petimi leti smo ga pripravljali v kuhinji Kult 316, pa ga že vedno ne pozabimo. Najprimernejši so pelati, ki vsebujejo malo vode.


Sestavine



  • 1,5 kg zrelega paradižnika

  • 100 g sladkorja

  • 2 žlici limetinega soka

  • žlica naribanega ingverja

  • čajna žlička mlete kumine

  • ščepec cimeta, čajna žlička soli

  • ščepec zdrobljenih klinčkov

  • čili feferon


Priprava


1. Paradižnik očistimo, če nas motijo lupine, ga blanširamo in olupimo ter narežemo na manjše koščke.

2. Vse sestavine pomešamo v veliki težki posodi in pristavimo na sred­nje močen ogenj. Med kuhanjem večkrat premešamo. Ko zavre, ogenj zmanjšamo in kuhamo še približno uro in 15 minut, dokler zmes ne dobi oblike marmelade. Glede na količino suhe snovi v paradižniku bo to različno hitro. Če želimo gladkejšo teksturo, kašo dodatno zmeljemo s paličnim mešalnikom.

3. Ohladimo in ponudimo.
Namig: Taka marmelada bo tudi odličen shranek; vložimo jo po enakem postopku kot vse druge, v sterilne kozarčke z novimi pokrovčki, obvezno naj bo oboje vroče.

Preberite še: Z najmanj kompliciranja: Domači sadni namazi

Fotografija: Shuttertsock
Datum Objave: 17.8.2022 ob 10:08

Več iz te teme:

Naročite se na e-novice: