Rezine z makom, marelicami in orehi, ki jih morate pokusiti

Preproste marelične rezine bodo teknile predvsem ljubiteljem maka. Zraven se odlično poda tudi kepica vaniljevega sladoleda.

Sestavine

Za pekač velikosti približno 17 x 18 cm.

  • 100 g bele moke
  • 50 g mletega maka
  • 70 g mletih orehov
  • žlička pecilnega praška
  • 2 manjši jajci
  • 70 g sladkorja, vrečka vaniljevega sladkorja
  • 6 žlic olja
  • 0,5 dl mleka
  • 4–5 marelic
  • žlička sladkorja med, sladka smetana

Priprava

1. Pečico vključimo na 175 stopinj Celzija.

2. Manjši pekač namastimo in obložimo s peki papirjem. Pri straneh naj gleda čez rob.

3. Marelice narežemo na osminke.

4. Moko zmešamo z makom, orehi in pecilnim praškom.

5. Jajci, sladkor in vaniljev sladkor penasto stepemo. Prilijemo olje in mleko. Počasi dodajamo suhe sestavine (moko z dodatki).

6. Vlijemo v pekač, enakomerno razporedimo in po vrhu obložimo z marelicami. Posujemo s sladkorjem in pečemo 25 do 30 minut.

7. Ohladimo, narežemo na rezine, po želji prelijemo z medom in postrežemo s sladko smetano.

Recept in fotografija: Ana Bulat

Priporočamo še: VIDEO: Noro dobra in preprosta čokoladna torta s temnim pivom
Odprta kuhinja

Portal za dnevni odmerek kulinaričnega navdiha.

Objava še nima komentarja.

Comments are closed

Delo Časopisno založniško podjetje d.o.o.
Likozarjeva ulica 1
1000 Ljubljana