Ribja juha

Bogastvo iz morja.

Sestavine

– škarpina
– trilja
– morska žaba
– ovčica
– lastovka
– 2 rdeča korenčka
– 1 rumen korenček
– kos zelene
– peteršilj s korenino
– 2 veliki čebuli
– 2 stroka česna
– 0,5 dl kisa
– poper v zrnu
– lovorov list
– vejica rožmarina

Priprava

1. V hladno vodo damo jušno zelenjavo, lovor, rožmarin in poper v zrnu.

2. Kuhamo 20 minut, prilijemo kis, nato pa v vrelo juho počasi polagamo ribe in kuhamo še 20 minut.

3. Ribe preložimo na krožnik in jih očistimo kosti. Juho precedimo (po želji vanjo zakuhamo riž) in na koncu dodamo očiščeno ribje meso.

Priporočamo še: VIDEO: Bosanska sarma – tudi ona mora dihati

Recept: Alenka Loboda, Riba Alenka
Fotografija: Mateja Jordovič Potočnik
Stiliranje: Žana Kapetanović

Odprta kuhinja
Odprta kuhinja

Portal za dnevni odmerek kulinaričnega navdiha.

Objava še nima komentarja.

Comments are closed