Roza humus z rdečo peso

Enostavna, okusna in hranilna predjed v vpadljivi roza barvi – prava izbira za piknik, saj bodo o tem humusu govorili vsi!

Sestavine

– 2 manjši rdeči pesi
– 1 skodelica kuhane čičerike
– 2 stroka česna
– sol, poper po okusu
– sok polovice limone
– 1⁄4 lončka olivnega olja

Priprava

1. Rdečo peso skuhamo do mehkega, jo odcedimo, pohladimo in olupimo. Narežemo jo na rezine in damo v mešalnik.

2. Dodamo še kuhano čičeriko (midva sva uporabila kar vloženo), sesekljan česen, sol, poper in limonin sok. Vse skupaj zmešamo
do gladkega.

3. Nato med mešanjem počasi dodajamo še olivno olje, fino zmešamo in pred serviranjem pokušamo. Po potrebi dodamo še sol,
poper ali sok limone. Če je zmes pregosta, dodamo še malo vode.

4. Humus postrežemo z narezano zelenjavo ali krekerji.

Poizkusite še: Sočna torta z breskvami

Recept in fotografija: Vibrant plate

Odprta kuhinja

Portal za dnevni odmerek kulinaričnega navdiha.

Objava še nima komentarja.

Comments are closed

Delo Časopisno založniško podjetje d.o.o.
Likozarjeva ulica 1
1000 Ljubljana