Odprta Kuhinja

Sadno usnje z jogurtom in zlato rozgo

A+   A-
Zlata rozga je invazivna rastlina, ki jo vidimo cveteti ob cestah in železniških progah. Kljub pogostosti in agresivnosti pa je odlična zdravilna rastlina in kulinarična začimba hkrati. V OK smo že predstavili odlično rozgino pito, na spletni strani pa je še nekaj drugih receptov, ki dokazujejo, da lahko osnovne jedi nadgradimo z rastlino, ki jo videvamo na vsakem koraku. Njen okus je nekaj posebnega.



Sestavine za en pladenj.

Sestavine


- 400 g jabolk
- 4 dl gostega jogurta
- 3 žlice medu
- sok pol limone
- ščepec soli
- cvetovi zlate rozge
- (sveži ali posušeni)

Priprava


1. V blenderju zmešamo vse sestavine in zlijemo na pladenj za sušenje.

2. Cvetove rozge dodamo šele na koncu ali jih potresemo šele, ko smo zmes vlili na pladenj.

3. S svojo rumeno barvo so cvetovi zlate rozge lep okras vsake jedi.
Poizkusite še: Po korakih: puhasti rogljički s šunko in sirom
Datum Objave: 4.10.2019 ob 14:10

Več iz te teme:

Naročite se na e-novice: