Sardele na šavor

Zelo preprosta istrska jed, ki bi si jo moral pripraviti vsak ljubitelj rib.

Sestavine za 4 osebe

  • 500 g sardelic
  • sol
  • 50 dag oljčnega olja
  • 20 dag čebule
  • ribja ali zelenjavna osnova
  • po okusu blagega belega vina
  • lovorjev list, rožmarin, cel poper
  • kapre
  • sesekljan peteršilj
  • limona

Priprava

1. Sardele očistimo. Povaljamo jih v moki in ocvremo v oljčnem olju. Rahlo jih posolimo in naložimo v posodo.

2. Na ostanku olja prepražimo na kolobarje narezano čebulo, le toliko, da ovene.

3. Prilijemo malo ribje osnove in vino. Dodamo rezine limone, vse začimbe in sesekljan peteršilj. Dobro prevremo in zlijemo na ribe.

4. Ohladimo in postavimo v hladilnik.

Recept: Katja Orehek Hati, Vodja Šolske turistične agencije KULT316, ki deluje pod okriljem BIC Ljubljana

Fotografija: Arhiv KULT316

Priporočamo še: Tedenski jedilnik: kosila, ki jih jemo vedno znova
Odprta kuhinja
Odprta kuhinja

Portal za dnevni odmerek kulinaričnega navdiha.

Objava še nima komentarja.

Comments are closed