Odprta Kuhinja

Sardele na šavor

Sardele na šavor
Odpri galerijo
A+   A-
Zelo preprosta istrska jed, ki bi si jo moral pripraviti vsak ljubitelj rib.


Sestavine za 4 osebe



  • 500 g sardelic

  • sol

  • 50 dag oljčnega olja

  • 20 dag čebule

  • ribja ali zelenjavna osnova

  • po okusu blagega belega vina

  • lovorjev list, rožmarin, cel poper

  • kapre

  • sesekljan peteršilj

  • limona


Priprava


1. Sardele očistimo. Povaljamo jih v moki in ocvremo v oljčnem olju. Rahlo jih posolimo in naložimo v posodo.

2. Na ostanku olja prepražimo na kolobarje narezano čebulo, le toliko, da ovene.

3. Prilijemo malo ribje osnove in vino. Dodamo rezine limone, vse začimbe in sesekljan peteršilj. Dobro prevremo in zlijemo na ribe.

4. Ohladimo in postavimo v hladilnik.

Recept: Katja Orehek Hati, Vodja Šolske turistične agencije KULT316, ki deluje pod okriljem BIC Ljubljana

Fotografija: Arhiv KULT316
Priporočamo še: Tedenski jedilnik: kosila, ki jih jemo vedno znova
Datum Objave: 10.8.2020 ob 08:08

Več iz te teme:

mesne jediribesardelešavor

Naročite se na e-novice:

Odprta kuhinja
Odprta kuhinjaAvtor na portalu Odprta kuhinja