Sirova tortica z borovnicami

Pripravite v hipu, ohlajate pa kar dolgo, do 5 ur.

Sestavine

– 150 g indijskih oreščkov (namočenih večer prej)
– 85 g globo mletega suhega kokosa
– 2 žlici kokosovega olja
– 600 g borovnic
– 75 g agavovega sirupa
– 100 ml ohlajenega kokosovega mleka
– 450 g kokosovega jogurta
– 150 g svilnatega tofuja

Priprava

1. Dno in obod pekača s snemljivim obodom premera 20 cm namastimo in obložimo s peki papirjem.

2. V mešalniku zmeljemo 125 g dobro odcejenih indijskih oreščkov s kokosom in kokosovim oljem, dokler mešanica ne začne spominjati na večje drobtine. S prsti jo razporedimo po dnu pekača in ohladimo, da postane dovolj trdna.

3. V ponvici segrevamo 400 g borovnic z agavovim sirupom in nekaj žlicami vode. Ko se borovnice zmehčajo, jih z mešalnikom zmeljemo do gladkega, nato jih precedimo še skozi cedilo z drobnimi luknjicami v skledo, dodamo kokosovo mleko, jogurt in tofu. Mešamo, dokler zmes ne postane gladka, nato jo naložimo na pripravljeno podlago iz oreščkov ter vse skupaj ohlajamo najmanj 4 ure.

4. Ko je torta dovolj trdna, je vzamemo iz pekača. Preostale oreščke stremo in jih z borovnicami posujemo po kolaču kot dekoracijo.

Preberite še: Pirine palačinke z rožičevo moko in borovnicami

Naslovna fotografija: Stockfood

Odprta kuhinja
Odprta kuhinja

Portal za dnevni odmerek kulinaričnega navdiha.

Objava še nima komentarja.

Komentiraj objavo

Vaš E-naslov ne bo javno objavljen.