Odprta Kuhinja

Sladoled z gozdnimi sadeži

A+   A-
Za 6 konkretnih kepic.


Sestavine


- 300 g (zamrznjenih ali svežih) gozdnih sadežev
- 200 g medu
- 360 g kisle smetane
- 250 ml sladke smetane

Priprava


1. Sadje in med damo v multipraktik in temeljito zmeljemo. Dodamo kislo smetano in ročno pomešamo.

2. Sladko smetano stepemo in jo preložimo v skledo, v kateri bomo sladoled zamrznili.

3. V stepeno smetano z nekaj potegi vmešamo sadno zmes, da ostanejo vijoličaste proge.

4. Postavimo v zamrzovalnik in na vsako uro le z nekaj potegi premešamo, da razbijemo ledene kristalčke. To ponovimo vsaj petkrat.

5. Preden si ga naložimo v kornete, naj bo naš sladoled v zamrzovalniku vsaj 12 ur.

Fotografija: Špela Ankele
Preverite še: TOP 15 receptov, ki so vedno hit poletja
Datum Objave: 28.6.2019 ob 15:06

Več iz te teme:

Naročite se na e-novice: