Slastna nabodala z lososom
Odpri galerijo
A+ A-
Zadišalo bo po morju.
Sestavine
- 500 g lososa
- 2 do 3 limone
- oljčno olje
- sol in poper
Preliv
- 3 žlice paradižnikovega pesta
- 1 limona
- mlada špinača
- čili
- oljke
Priprava
1. Lososa narežemo na centimeter velike koščke, limone pa na tanjše kolobarje. Vse skupaj mariniramo v oljčnem olju s soljo in poprom.
2. Nato vzamemo nabodala, na katera izmenično natikamo lososa in ovite rezine limone.
3. Vse skupaj na žaru hitro popečemo z vseh strani.
4. Ko so nabodala narejena, jih pokapljamo s paradižnikovim pestom, ki smo ga razredčili z limonovim sokom. Vse skupaj postrežemo na mladi špinači.
Priporočamo še: Lečna solata z dimljenim lososom
Naslovna fotografija: Thinkstock (fotografija je simbolična)
Datum Objave: 27.6.2018 ob 15:06