Slastna nabodala z lososom

Zadišalo bo po morju.

Sestavine

– 500 g lososa
– 2 do 3 limone
– oljčno olje
– sol in poper

Preliv
– 3 žlice paradižnikovega pesta
– 1 limona
– mlada špinača
– čili
– oljke

Priprava

1. Lososa narežemo na centimeter velike koščke, limone pa na tanjše kolobarje. Vse skupaj mariniramo v oljčnem olju s soljo in poprom.

2. Nato vzamemo nabodala, na katera izmenično natikamo lososa in ovite rezine limone.

3. Vse skupaj na žaru hitro popečemo z vseh strani.

4. Ko so nabodala narejena, jih pokapljamo s paradižnikovim pestom, ki smo ga razredčili z limonovim sokom. Vse skupaj postrežemo na mladi špinači.

Priporočamo še: Lečna solata z dimljenim lososom

Naslovna fotografija: Thinkstock (fotografija je simbolična)

Mateja Delakorda

Kuhanje, to so moji trenutki! Zvok sekljanja, cvrčanje olja, vonjave iz pečice, na mizi pa cvetlice.

Objava še nima komentarja.

Comments are closed

Delo Časopisno založniško podjetje d.o.o.
Likozarjeva ulica 1
1000 Ljubljana