Slastna nabodala z lososom

Zadišalo bo po morju.

Sestavine

– 500 g lososa
– 2 do 3 limone
– oljčno olje
– sol in poper

Preliv
– 3 žlice paradižnikovega pesta
– 1 limona
– mlada špinača
– čili
– oljke

Priprava

1. Lososa narežemo na centimeter velike koščke, limone pa na tanjše kolobarje. Vse skupaj mariniramo v oljčnem olju s soljo in poprom.

2. Nato vzamemo nabodala, na katera izmenično natikamo lososa in ovite rezine limone.

3. Vse skupaj na žaru hitro popečemo z vseh strani.

4. Ko so nabodala narejena, jih pokapljamo s paradižnikovim pestom, ki smo ga razredčili z limonovim sokom. Vse skupaj postrežemo na mladi špinači.

Priporočamo še: Lečna solata z dimljenim lososom

Naslovna fotografija: Thinkstock (fotografija je simbolična)

Mateja Delakorda

Kuhanje, to so moji trenutki! Zvok sekljanja, cvrčanje olja, vonjave iz pečice, na mizi pa cvetlice.

Objava še nima komentarja.

Comments are closed