Sobotni zajtrk: namaz iz šitak

Odpri galerijo
A+ A-
Šitake so odlične tudi v domači pašteti.
Sestavine
- 150 g tofuja
- 100 ml sojine smetane (ali sojino mleko in maščoba)
- 100 g šitak
- peteršilj
- mediteranske začimbe
- sojina omaka (tamari ali šoju)
- po želji pikantne začimbe: kajenski ali navadni poper, ingver
- po želji limona
Priprava
1. Gobe popečemo na maščobi, med peko jih posujemo z žličko mediteranske začimbne mešanice.
2. Vse sestavine zmešamo z mešalnikom, da dobimo gladko maso.
Namig: Če bomo pašteto ponudili takoj, ji za bolj poln okus lahko dodamo še nariban korenček.
Recept: Sanja Lončar
Naslovna fotografija: Thinkstock
Še več predlogov za sobotni zajtrk:
- bučni vaflji Marthe Stewart
- mlečna prosena kaša s čokolado
- preproste ‘šnita’ palčke
- ribji namaz s čičerko
Datum Objave: 9.12.2017 ob 07:12