Špargljevi žepki s sirom in slanino
Odpri galerijo
A+ A-
Zelo uživaško, pa hkrati zelo preprosto!
Letošnja pomlad se je začela počasi in zato nas navdaja kar resno upanje, da se bo sezona te skrajno koristne, zdrave in posebne zelenjave zavlekla dolgo v rano poletje. V tednu, ki prihaja, vam postrežemo s še več zabavnimi idejami, začnimo pa s priljubljenim prigrizkom: šparglji, ki se med peko v testu prepojijo z okusi slanine, sira in pesta.
Špargljevi žepki
- listnato kvašeno testo (kar kupljeno, razvaljano)
- 18 zelenih špargljev
- 6 rezin sira ali riban sir
- 6 rezin rolane slanine (lahko izpustite)
- 6 žlic pesta (iz špargljev, lahko tudi iz rukole ali čemaža)
- sol
- rumenjak
Priprava
1. Pečico vključimo na 195 stopinj Celzija.
2. Šparglje očistimo: odlomimo lesen del, nato jih operemo pod vodo in solimo.
3. Testo razrežemo na 6 enakih delov, nato na vsakega položimo slanino, riban sir, 3 šparglje in zvrhano žličko pesta.
4. Žepek na vrhu spnemo s prsti, stisnemo testo, kjer se stika, da se žepki ne bodo odpirali.
5. Razžvrkljamo rumenjak in premažemo žepke, zelo rahlo potresemo s soljo in postavimo v pečico za 25–30 minut.
6. Zadnje minute peke vključimo ventilator, da se žepki zlato zapečejo do konca.
Priporočamo še: 5 pravil za pripravo dobrega bezgovega sirupa
Datum Objave: 28.5.2021 ob 12:05