Ste za nekaj novega? Poskusite to popolno kombinacijo za poletne testenine (in si obliznite prste)

Odpri galerijo
A+ A-
Včasih se moramo izdatno pocrkljati in si privoščiti bogato in drzno kosilo.
To je lahko tudi preplet finih testenin, imenovanih tagliatelle, s sočnimi kozicami v nesramno kremni omaki. Kljub pogostemu vihanju nosov nad združevanjem morskih dobrot z mlečnimi izdelki se kozice v taki omaki počutijo nadvse udobno. Žal pa je njihov užitek kratkotrajen – bogat testeninski preplet v ponvi izgine, kot bi uščipnili.
Sestavine:
- 500 g repkov večjih kozic (npr. tigrastih)
- pol žličke soli
- ščep popra
- 1/3 žličke mlete paprike
- oljčno olje
- testenine in omaka
- 400 g testenin tagliatelle
- 1 šalotka
- strok česna
- 2 žlici masla
- 50 g parmezana
- 1 dl suhega belega vina
- 200 ml sladke smetane
- peteršilj
- lupinica 1 limone
- sol, poper

Rezanci s kozicami
Priprava:
- Kozice: po dolgem v vsak repek zarežemo z ostrim nožem in ven potegnemo črevo.
- Začinimo jih s soljo, poprom in mleto papriko.
- V večjo ponev vlijemo 1–2 žlici oljčnega olja in ga dobro segrejemo.
- Na njem popečemo polovico kozic, 1–2 minuti na vsaki strani.
- Prenesemo jih na krožnik, nato v ponev kanemo še malo olja in popečemo še preostale kozice.
- Omaka: v ponev, v kateri smo popekali kozice, vržemo maslo.
- Na njem popražimo sesekljano čebulo, da postekleni.
- Dodamo na drobno sesekljan česen in popražimo, da zadiši.
- Prilijemo vino in mešamo, dokler skoraj povsem ne izpari.
- Vmešamo smetano, nato med mešanjem kuhamo, da se omaka zgosti.
- Ponev odstavimo in v omako vmešamo nariban parmezan.
- Solimo in popramo po okusu.
- Testenine: med pripravo omake skuhamo tagliatelle po navodilih z embalaže. Odcedimo jih, prihranimo pa skodelico tekočine, v kateri so se kuhale.
- Odcejene testenine in kozice stresemo v omako in dobro premešamo. Če je pregosto, prilijemo malo tekočine od testenin.
- Vmešamo nastrgano limonovo lupinico, na koncu pa po vsem potresemo še sesekljan peteršilj.
Datum Objave: 30.6.2025 ob 07:06
Več iz te teme:
Naročite se na e-novice:
FOTO: Midva kuhava