Ta jogurtov biskvit z marmelado boste pogosto pripravili

Včasih moraš vedeti, kdaj odnehati – in pri tej torti dlje od biskvita nisva prišla. Šalo na stran – da predstavlja biskvit celo sladico, je bil za spremembo namreč najin cilj.

Žmohten in nadvse okusen jogurtov biskvit pred peko le malce popacamo z marmelado ali dvema in mirna bosna. Če ob kosu postrežemo še kepico vaniljevega sladoleda, pa postane sladica prav imenitna. To je nadvse preprosto pecivo, kot nalašč za vse, ki imajo dve levi roki ali akutni lenoritis.

Jogurtov biskvit z marmelado

Za pekač s premerom 24 cm.

  • 150 g jogurta
  • 70 g olja
  • 1 jajce
  • 100 g sladkorja
  • 150 g moke
  • zavitek pecilnega praška
  • zavitek vaniljevega sladkorja
  • lupinica pol bio limone
  • poljubni marmeladi

Dodatno

  • vaniljev sladoled

Priprava

1. Pečico segrejemo na 180 stopinj.

2. V eno posodo stresemo jogurt, olje, jajce, nastrgano lupinico pol limone ter navadni in vaniljev sladkor. Pomešamo.

3. V drugi posodi zmešamo moko in pecilni prašek, nato zmes vsujemo k mokrim sestavinam. Maso zmešamo in vlijemo v okrogel pekač s snemljivim obodom, v katerega smo vpeli papir za peko.

4. Vsako marmelado zmešamo z žlico vode, da je bolj tekoča. Če uporabljamo džem ali kako bolj tekočo marmelado, to ni potrebno. Marmeladi pokapamo po površini testa, za kar velja počohati po ustvarjalni polovici možganov.

5. Biskvit postavimo v pečico, kjer naj se peče 30–40 minut.

6. Pečenost preverimo z zobotrebcem, ki mora po vbodu ostati suh.

7. Postrežba: bolj ali manj ohlajen biskvit narežemo na rezine, zraven pa postrežemo kepico vaniljevega sladoleda.

Priporočamo še: Limonov kolač, s katerim ne morete zgrešiti
Midva Kuhava

Sva Tjaša Vede in Blaž Mikuljan. Kulinarika je področje, v katerem se najraje zadržujeva. Naj gre za zadovoljno prežvekovanje po oštarijah, navdušeno kulinarično brskanje med potepanjem ali pa usklajeno ustvarjanje na domačem kuharskem bojišču – vedno sva v nizki preži za novimi sestavinami, postopki in načini priprave jedi. Sva totalno nasprotje od tradicionalistov. Priprava tradicionalnih jedi ostaja domena najinih babic, saj jih povsem obvladata, z njimi pa naju tudi z veseljem razvajata. Ko pa se midva spraviva na tradicionalen recept, ga pošteno začiniva v svojem slogu. Sledite nama lahko na blogu midvakuhava.si.

Objava še nima komentarja.

Comments are closed