TOP 3 kolači za december, brez katerih ni praznične mize

Naše uspešnice preteklih sezon. Kolači v obliki šarklja, ki jemljejo poglede in nas puščajo brez besed, saj so tako noro dobri.

Pomaranča, cimet in čokolada. Tri sestavine, ki kraljujejo božični peki in te dni razveseljujejo naše brbončice, smo ujeli v tri različne kolače, za katere menimo, da preprosto ne smejo manjkati med vašimi prazničnimi slaščičarskimi podvigi.

VIDEO: Čokoladni kolač s kremnim polnilom

Kolač, ki jemlje poglede in preseneti s kremnim polnilom. V njem je kandirana pomaranča, ki se čudovito spaja z bogato temno čokolado. Popolnoma ohlajen kolač oblijemo s čokoladno-lešnikovim prelivom ali pa tega še toplega ponudimo ob kolaču, da si ga jedci prelijejo kar sami.


Pomarančni kolač, ki je ekspresno pripravljen

Kaj storiti, če želimo na praznično mizo posaditi osupljivo sladico, pa smo za to preveč zaposleni ali preprosto preleni? Nikar ne vrzimo puške v koruzo, raje si zamislimo brhek pomarančni kolač. Njegova priprava je preprosta, predvsem pa ekspresna! To sočno pecivo odlikuje izrazit pomarančni okus, ki se napaja iz pomarančnega soka, sladkorja in lupinice. Že samo po sebi je prava terna, ko ga spečemo v lepem pekaču, pa se zlahka postavi ob bok tudi bolj vzvišenim sladicam.


VIDEO: Cimetov kolač z jasminom in karameliziranimi hruškami

Kolač, ki ga je samo za nas razvila Ema Zupan Koselj, Emazing Creations: »Jaz bi ga poimenovala Vse. Meni je ta recept točno to. Ima vse, kar želim pozimi. Predstavlja mi bližino družine, s katero se skupaj sladkamo pred kaminom, s skodelico jasminovega čaja ob gledanju božičnega filma. Vse, kar v meni sproža prijetne trenutke.« Predvsem pa je Ema želela ustvariti recept, ki ga bomo lahko preprosto izvedli vsi doma in dosegli okus, ki nas bo pustil brez besed. »Že res, da vzame priprava kar nekaj časa, ampak je nadvse zanimiva in rezultat božanski,« nas opogumlja mlada ustvarjalka, mi pa močno držimo pesti, da se boste odločili in ga spekli. Zares vam ne bo žal. Postrezite toplega, s skodelico jasminovega čaja in kepico sladoleda, še priporoča Ema.


Naslovna fotografija: Sonja Ravbar

Mateja Delakorda
Mateja Delakorda

Kuhanje, to so moji trenutki! Zvok sekljanja, cvrčanje olja, vonjave iz pečice, na mizi pa cvetlice.

Objava še nima komentarja.

Comments are closed