TOP 3 recepti za filane paprike

Jed, ob kateri nam srce kar poskoči. Zdaj je čas zanjo, paprike so že!

Filane paprike so zakon in brez njih ni poletja. Kako jih najraje pripravite? Na spletu najdemo nešteto receptov, z iskanjem najboljših pa se vsako leto ukvarjamo tudi mi. Izpostavljamo tri naše najbolj priljubljene in dovolj raznolike, da zadostimo vsem vašim željam.

Uživajte v poletju. In v filanih paprikah!

Mogoče vas zanima: Trik: Tako bo mleto meso med praženjem ostalo sočno

1. Klasika z Urško Fartelj

Pire krompir, filana paprika, veliiiko omake na krožniku. V roke vzameš žlico, razsekaš papriko in potem vse skupaj grobo premešaš, narediš eno zmešnjavo, da omaka teče med brazdami krompirja, poneseš v usta in … če je omaka res fina, slišiš paradajz rasti na maminem vrtu, vidiš svojo roko, ki ga utrga, in lice, po katerem se že cedi sok. Počitniceee, dopuuust!

2. Filane paprike iz pečice

Nam se zdi vse, kar pripravimo v pečici, še boljše. Okusi so globlji, vonjave, ki med peko nastanejo, pa slajše, še bolj domače. Podobno velja za polnjene paprike, ki so ena naših najljubših poletnih jedi. Posvetili smo jim še malo več pozornosti, kot je terja klasičen recept, kajti to je tista čarovnija, ki jed izboljša. Zagotovo boste kaj pobrkljali po svoje, a nekaj pa vam vseeno polagamo na srce. Nikar ne izpustite klinčkov.

3. Brez mesa

Nadevana zelenjava je odlična poletna jed, če jo ponudimo toplo ali ohlajeno. Za polnjenje je najbolj primerna čvrsta in sočna zelenjava, kot so paradižnik, bučke, paprike, jajčevci, zanimivo pa je nadevati tudi čebulo ali krompir. Za brezmesni nadev uporabimo lepljivo vrsto riža, proso, ovsene kosmiče, pretlačen fižol, lečo ali sojine koščke.

Naslovna fotografija: a-lesa/Getty Images

Mateja Delakorda

Kuhanje, to so moji trenutki! Zvok sekljanja, cvrčanje olja, vonjave iz pečice, na mizi pa cvetlice.

Objava še nima komentarja.

Comments are closed

Delo Časopisno založniško podjetje d.o.o.
Likozarjeva ulica 1
1000 Ljubljana