TOP 7 sladic za sezono češenj
Gre za rustikalno sladico iz starih časov, ko se je doma speklo veliko kruha. Tudi tistega, ki se je posušil, je bilo treba porabiti, zato so nastali takšni priročni, skromni in poceni recepti. Uporabimo tako sredico kot skorjo, ju namočimo z mlekom in v njem raztopljenim maslom ter sladkorjem, primešamo rumenjake, nato pa še stepene beljake. V vse skupaj podtaknemo češnje in zapečemo v klasičnem pravokotnem pekaču. Ponudimo z vaniljevo omako.
Poletna sestrica prekmurske gibanice, ki se je lahko lotijo tudi tisti globoko prepričani, da je naša zaščitena sladica zanje prevelik zalogaj.
Takšen sirup je rešilna bilka za takrat, ko bi nekaj sladkega, pa nimate ne časa ne volje, da bi začeli z ustvarjanjem. Iz zamrzovalnika pograbite sladoled in ga preprosto dopolnite s tem odličnim shrankom.
Češnjeve rezine so izjemno priročna poletna sladica, za katero ne potrebujemo pečice. Prvo plast sestavljajo indijski oreščki s kokosovo moko in agavovim sirupom. Ko se ta podlaga učvrsti v hladilniku, nanjo prelijemo zmleto mešanico datljev, češenj, kokosove moke in kokosovega olja. Vse skupaj prelijemo s stopljeno čokolado in počakamo, da se ohladi.
Kultni recept, prijatelj vsake gospodinje. Kolač je lahko višji, kot naš, lahko pa tudi pečen v večjem pekaču in visok le nekaj centimetrov.
Uf, tako slastna in kremasta. Recept, ki sodi med klasike in si ga je dobro zapomniti.
Značilno francosko jajčno sladico, neverjetno preprosto za pripravo, se tradicionalno naredi s črnimi češnjami, a te lahko nadomestimo tudi z drugimi vrstami, jagodičevjem, marelicami, breskvami, figami ali slivami.