Torta dveh namazov

Se tudi vi ne morete zediniti, ali je boljša nutella ali lino lada? To je torta, ki bo zgladila vsa nasprotja v tej bitki okusov.

Ne glede na to, ali gre za palačinke ali le kos kruha, vedno se pojavi dilema, kaj za vraga namazati. Tudi če odpišemo cel spekter marmelad, se na koncu kreše hud boj med težkokategornima namazoma: nutello in lino lado. Tudi torte žal ne morejo uiti taki razdvojenosti, zato sva se midva odločila zakopati bojno sekiro v torto, v kateri sta enakovredno zastopana oba namaza.

Priporočamo še: S to sestavino, ki jo sicer uporabimo kot namaz, bo kosilo v hipu nared

Torta dveh namazov

Potrebujemo pekač s premerom 24 ali 26 cm.

Biskvit

  • 3 jajca
  • 130 g sladkorja
  • 30 g grenkega kakava v prahu
  • 130 g moke
  • žlička pecilnega praška
  • 60 ml olja
  • 60 ml mleka

Za namakanje

  • poljubna marmelada
  • mleko

Krema z linolado

  • 250 g sira maskarpone
  • 200 g lino lade milk
  • 4 listi želatine
  • 250 ml sladke smetane

Krema z nutello

  • 250 g sira maskarpone
  • 200 g nutelle
  • 4 listi želatine
  • 250 ml sladke smetane

Priprava

1. Biskvit: jajca in sladkor stepamo do penastega, približno 6 minut. Primešamo olje in mleko.

2. V drugi posodi zmešamo moko, kakav in pecilni prašek. Suhe sestavine primešamo k mokrim.

3. Biskvitno maso vlijemo v tortni pekač, dno naj bo prekrito s papirjem za peko.

4. Pečico segrejemo na 180 stopinj in jo za 25–30 minut zaposlimo s peko biskvita. Da je res pečen, preverimo z zobotrebcem, ki mora po vbodu ostati suh. Ko se biskvit ohladi, ga razpolovimo. Morebitni hribček odrežemo.

5. Polovico biskvita postavimo na tortno podlago in okoli njega zategnemo tortni obroč. Po notranji strani obroča namestimo acetatno folijo.

6. Biskvit dobro namočimo z mlekom in ga na tanko premažemo s poljubno marmelado.

7. Krema z lino lado: v eni posodi stepemo sladko smetano do čvrstega. V drugi posodi zmešamo lino lado milk in maskarpone. Liste želatine namočimo v hladni vodi in počakamo, da se napojijo. Ožamemo jih in vržemo v kozico.

8. Želatino segrevamo nad ognjem, da se povsem raztopi, nato jo z mešalnikom primešamo k maskarponeju in lino ladi.

9. Na koncu s spatulo primešamo še stepeno smetano. Kremo razporedimo po biskvitu in jo poravnamo. Nanjo previdno postavimo drugo polovico biskvita.

10. Tudi tega namočimo z mlekom in premažemo z marmelado.

11. Krema z nutello: v eni posodi stepemo sladko smetano do čvrstega. V drugi posodi zmešamo nutello in maskarpone.

12. Liste želatine namočimo v hladni vodi in počakamo, da se napojijo. Ožamemo jih in vržemo v kozico. Želatino segrevamo nad ognjem, da se povsem raztopi, nato jo z mešalnikom primešamo k maskarponeju in nutelli.

13. Na koncu s spatulo primešamo še stepeno smetano. Kremo razporedimo po drugem biskvitu in jo poravnamo.

14. Torto postavimo v hladilnik vsaj za 6 ur, še raje kar čez noč. Pred postrežbo jo okrasimo po želji.

Deloindom: Jedilne mize, prostor za druženje
Midva Kuhava

Sva Tjaša Vede in Blaž Mikuljan. Kulinarika je področje, v katerem se najraje zadržujeva. Naj gre za zadovoljno prežvekovanje po oštarijah, navdušeno kulinarično brskanje med potepanjem ali pa usklajeno ustvarjanje na domačem kuharskem bojišču – vedno sva v nizki preži za novimi sestavinami, postopki in načini priprave jedi. Sva totalno nasprotje od tradicionalistov. Priprava tradicionalnih jedi ostaja domena najinih babic, saj jih povsem obvladata, z njimi pa naju tudi z veseljem razvajata. Ko pa se midva spraviva na tradicionalen recept, ga pošteno začiniva v svojem slogu. Sledite nama lahko na blogu midvakuhava.si.

Objava še nima komentarja.

Comments are closed