Trend: božična marmelada, ki jo morate narediti

Odpri galerijo
A+ A-
Marmelado smo vajeni kuhati predvsem v poletnem in jesenskem času, ko so vrtovi polni svežega sadja. Tale pa je čudovita izjema.
Sestavine (za 6 kozarčkov)
- bio limona
- bio pomaranča
- 500 ml rdečega vina
- 3 paketki božičnih začimb (cimet, janeževe zvezde, klinčki, kardamom)
- 1 kg jabolk
- 700 g sladkorja za konzerviranje (2:1)
Priprava
1. Najprej dobro operemo limono in pomarančo, nato naribamo njuno lupinico. Ožamemo sok in ga zlijemo v lonec skupaj z rdečim vinom in začimbami. Vse skupaj segrejemo na zmernem ognju.
2. Ko se vino greje, olupimo in naribamo jabolka v velik lonec. Dodamo precejeno vino in zraven stresemo še sladkor za konzerviranje. Segrejemo in previdno mešamo tri minute, nato pa opravimo test želiranja. Če je tekstura še vedno preveč tekoča, vse skupaj kuhamo še kakšno minuto, sicer lonec odstavimo z ognja.
3. Steriliziramo kozarce in jih napolnimo s še tekočo vročo marmelado ter vse skupaj dobro zatesnimo.
Nasvet: Če v marmeladi ne želite alkohola, namesto vina uporabite brezalkoholni punč, ki ga pa boste morali prej še skuhati. V tem primeru prilagodite količino sladkorja, da ne bo presladka, prav tako začimb.
Preizkusite še: Mileram kocke s čokolado, ki vedno navdušijo
Fotografija: Sandra Backwinkel/Getty Images
Datum Objave: 22.12.2021 ob 10:12