Trije izboljšani recepti za nedeljske klasike: zrezek po dunajsko, pražen krompir in jabolčni zavitek

Začenjamo veliki podvig: Tjaša Vede in Blaž Mikuljan (Midva kuhava) bosta za OK poskušala ugotoviti, ali je mogoče še izboljšati železni repertoar slovenskih nedeljskih kosil. To bo pestro!

1. Najboljši piščančji zrezek po dunajsko

Skupaj s tenstanim krompirjem so pohani dunajci najznamenitejša klasika, ki vabi k nedeljski mizi.

2. Pražen krompir s hrustljavim parmezanom

Praženje krompirja je nadvse sproščujoče opravilo.

3. Jabolčni zavitek z vaniljevo omako

Jabolčni štrudelj je zimzeleni zaključek nedeljskega kosila. Skoraj vsako gospodinjstvo ima svojo različico – v najinem se namesto sladkorja skriva marcipan, obvezno ga pa postreževa z bogato, kremno vaniljevo omako.

Odprta kuhinja

Portal za dnevni odmerek kulinaričnega navdiha.

Objava še nima komentarja.

Comments are closed

Delo Časopisno založniško podjetje d.o.o.
Likozarjeva ulica 1
1000 Ljubljana